Thorning: Det er ikke min skattesag

Statsministeren vil ikke sige om hun har tillid til Peter Loft.

Artiklens øverste billede

Har Helle Thorning-Schmidt tillid til en af regeringens mest centrale embedsmænd?

Spørgsmålet blev stillet på det ugentlige pressemøde i Statsministeriet efter ugers intens kritik af departementschef Peter Lofts håndtering af netop Thornings egen skattesag, mens Thorning var leder af oppositionen.

»Det gode ved denne konstruktion er, at der nu kommer en redegørelse. Det er det korrekte. Det er ikke korrekt af mig at svare på det spørgsmål,« svarede Thorning.

Så vi står i en situation, hvor statsministeren ikke kan sige om der er fuld tillid til en central embedsmand?

»Nu kommer der en redegørelse, og det er det rigtige. Jeg har som princip tillid til alle ansatte i det offentlige,« sagde Thorning.

Flyttet af hensyn til Thorning

Håndteringen af den prækære sag er flyttet fra Skatteministeriet til Justitsministeriet, og Statsministeriet holder sig også ude af sagen.

På pressemødet erkendte Thorning, at det skyldes, at sagens substans omhandler viden om netop statsministerens private økonomi.

»Men jeg opfatter det som en sag, der omhandler Skat. Jeg opfatter det ikke som et problem for hverken regeringen eller mig selv. Det er Skat, der undersøges. Det handler ikke om mig,« sagde Thorning.

TV: Se hvad Thorning sagde

Alt vil blive belyst

Hun erklærede, at hun var »nysgerrig« på sagens udfald, men var tilfreds med at der nu kommer en redegørelse, som kunne »belyse« alle spørgsmål.

»Jeg tror, at vi gør det bedst at adskillige det på denne måde,« sagde Thorning.

Flere eksperter har betvivlet, at tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) har tavshedspligt i sagen – sådan som han selv hævder.

»Jeg synes, at du skal spørge ham eller skatteministeriet,« sagde Thorning.

Men synes du, at han – som politiker – burde tale?

»Det er min forhåbning, at når de redegørelser, der nu kommer frem, bliver fremlagt, så vil sagen blive belyst«.

Foruden redegørelsen fra Skatteministeriet er også politiet i færd med at undersøge omstændighederne omkring lækagen af Thornings skattepapirer midt i valgkampen.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen