Hjælp til julehjælpen

Støtte til fattige familiers julehjælp er blandt punkterne i nyt bredt politisk forlig.

Måske vil flere danske familier få en glædelig jul i de næste par år. Især de familier, hvis juleand og julegaver afhænger af økonomisk hjælp fra diverse frivillige organisationer.

I den sidste tid har fx Dansk Folkehjælp meldt om 50 pct. flere familier i julenød. Men ikke flere penge. Det betyder, at omkring 2000 familier må stå på egne ben i den dyre højtid.

Men nu kommer der måske flere gaver i sækken. Partierne bag årets satspuljeaftale er nemlig blevet enige om at afsætte flere mio. kr. til de frivillige jule-organisationer.

Gaver og rådgivning til jul

Organisationerne vil modtage et beløb på fire mio. kr. i 2012 og 2013 mærket til den eftertragtede julehjælp til fattige familier i Danmark.

Herudover er 2,5 mio. kr. afsat til bl.a. økonomisk rådgivning og netværksaktiviteter for familierne.

"Med aftalen får organisationerne en endnu bedre mulighed for at kunne hjælpe de mange familier, der ellers ville gå en jul i møde uden mad og gaver," siger social- og integrationsminister, Karen Hækkerup.

Symbolske penge

Men beløbet vækker ikke just stor begejstring i Dansk Folkehjælp.

"Vi skal passe på med at falde på halen over det, da beløbet kun er en mio. kr. større end det, der blev afsat sidste år," siger generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem, til jp dk. Han fortæller, at pengene sidste år kunne hjælpe 333 familier mere hos Dansk Folkehjælp.

"Det er en meget symbolsk støtte. Det er godt, at man anderkender fattigdommen i Danmark og prøver at hjælpe. Men det er stadig kun et meget symbolsk beløb," siger han.

Flere fattige i landet

Dansk Folkehjælp uddelte sidste år julehjælp til omkring 4000 familier. Det tal anslås til at stige til ca. 6000 familier i år, fortæller Klaus Nørlem.

Ifølge sommertal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd lever 234.000 danskere i fattigdom. Heraf er 65.000 børn.

Det tal har været stigende siden starten af 2000.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen