Det er ikke med i finanslovforslaget
Langt fra alle de forslag, som S og SF gik til valg på, er med i finanslovsforslaget.
I dag fremlægger regeringen sit første finanslovforslag. Her har regeringen mulighed for at afsætte penge til at gennemføre sine forslag. Med forbehold for, at det endelige indhold ikke er kendt endnu ser regnskabet over løftebrud nu sådan ud:
Det ser ikke ud til at blive gennemført med finanslovforslaget:
* Boligpakken: Hjælpepakken til boligmarkedet med rabat på tinglysningsafgift og skatter er opgivet og indgår ikke i finanslovforslaget.
* Akutfunktion i Svendborg: I valgkampen skrev daværende gruppeformand Carsten Hansen (S) et brev til borgerne med løfte om at bevare akutfunktionen på byens sygehus. Der bliver dog ikke afsat ekstra penge til akutfunktionen i finanslovforslaget.
* Tolærerordningen: Der bliver formentlig ikke afsat penge til en landsdækkende ordning i finanslovforslaget.
* Elevloft i folkeskolen: Løftet om maksimalt 24 elever i folkeskoleklasserne er ikke nævnt i det nye regeringsgrundlag, og der bliver formentlig ikke afsat penge til det i finanslovforslaget.
* Passagerafgift på 75 kroner ved flyrejser fra danske lufthavne bliver ikke til noget, og indtægterne indgår derfor ikke i finanslovforslaget.
* Billigere offentlig transport inden jul: Bliver først til noget, når betalingsringen omkring København er etableret.
* Kandidatpanten: Skulle tvinge færdiguddannede kandidater til at betale noget af SU'en tilbage, hvis de flytter til udlandet i en længere periode. Gennemføres ikke.
* Integrationsministeriet: Bliver nedlagt trods løfter om at bevare det.
De løfter indfri regeringen alligevel på finanslovforslaget:
* Fattigdomsydelserne: Regeringen vil alligevel fjerne fattigdomsydelser som starthjælp, introduktionsydelse og kontanthjælpsloftet. Det koster 340 millioner kroner om året.
* Børnechecken: Selvom det ikke står i regeringsgrundlaget, vil regeringen rulle VK-regeringens besparelse tilbage og som lovet fjerne loftet over børnechecken.
* Fertilitetsbehandling: En genindførsel af gratis fertilitetsbehandling for barnløse par og enlige stod ikke i regeringsgrundlaget, men det indgår i finanslovforslaget
De løfter indfrier regeringen delvist:
* Udviklingsbistand: Regeringen kan ikke indfri målet om at føre udviklingsbistanden tilbage til en procent af bruttonationalindkomsten, BNI, men man tager et skridt på vejen ved at lade udviklingsbistanden stige med samlet 600 millioner kroner i 2012 og 2013.
* CIA-kommission: Danmark og Grønland gennemfører en mindre undersøgelse af de påståede ulovlige CIA-overflyvninger i dansk og grønlandsk luftrum. Regeringen nedsætter dog ikke en undersøgelseskommission, der kan indkalde vidner og vurdere, om nogen skal drages til ansvar i sagen.
Løfter som afventer forhandlinger:
* Efterløn: Den forringes, selvom S og SF gik til valg på at bevare den nuværende ordning.
* De 12 minutter øget arbejdstid: Bliver ikke gennemført.
* Topskatten: Den nye regering overtager den topskattelettelse, som VKO-partierne tidligere har udskudt til i 2014.
* Millionærskat og bankskat: Bliver formentlig ikke til noget. Regeringen vil senere gennemføre en skattereform, men statsminister Helle Thorning-Schmidt har gjort det klart, at der ikke kommer en millionærskat.