Annonce
Politik

Her er de alternative kandidater

Der er A, B, C, F, O, K, V, I, og Ø - og så er der de andre.

Ud over partierne stiller en række håbefulde kandidater nemlig op til folketingsvalget uden at have et parti i ryggen. Under det måske for mange uforståelige politiske slogan "Glass-Steagall - eller kaos" har fire kandidater valgt at stille op i fire forskellige kredse.

De er alle aktive i den danske afdeling af Schillerinstituttet, som er international politisk forening, "som arbejder for at skabe en ny retfærdig økonomisk verdensorden, som sikrer udvikling for alle folkeslag."

Baseret på økonomiske teorier

I Københavns Storkreds stiller formanden for Schillerinstituttet, Tom Gillesberg, op, mens hans hustru, Feride Istogu Gillesberg, er kandidat i Københavns Omegns Storkreds.

I Østjylland repræsenterer Janus Kramer Møller foreningen, og Hans Schultz er kandidaten i Nordjylland.

Schillerinstituttet blev grundlagt i 1984 af Helga Zepp-LaRouche, der er gift med den amerikanske økonom og politiker Lyndon LaRouche, hvis økonomiske teorier foreningen er baseret på.

TV: Her er Schillerinstituttets valgvideo

Hvad er Glass-Steagell?

Glass-Steagell henviser i øvrigt til en amerikansk lov fra 1933, hvor man adskilte investeringsbanker fra kommercielle bankfirmaer, en model, som foreningen ønsker gennemført, således at bankerne ikke må bruge private opsparinger til at spekulere med.

Christian H. Hansen har egentlig dannet dyrevelfærdspartiet Fokus, men da det ikke nåede at blive opstillingsberettiget, stiller han også op uden for partierne i Københavns Omegns Storkreds.

Det samme gør hans tidligere kollega i Karup Byråd og forhenværende partifælle i Dansk Folkeparti Rikke Cramer Christiansen.

Hun er kandidat i Vestjyllands Storkreds, mens Jørn Bjorholm fra samme parti stiller op i Sydjyllands Storkreds. I Sjællands Storkreds tegner Johan Haulik partiet.

Kandidaterne ønsker i tråd med Fokus' linje naturen genoprettet, mere dyrevelfærd, en omlægning af landbruget til økologi, en genopretning af akutberedskabet og flere såkaldte varme hænder i den sociale sektor.

TV: Her er Fokus' valgvideo

Højrenationalisterne

På Fyn stiller Lars Grønbæk Larsen op som kandidat. Han er formand for den højrenationalistiske forening Vederfølner og går bl.a. til valg på at få Danmark ud af EU og bremse flygtningetilgangen til landet.

I samme kreds stiller Michael Ellegaard op som folketingskandidat med tilsvarende mærkesager som Lars Grønbæk Larsen. Ellegaard er formand for den ligeledes højrenationalistiske forening Frit Danmark.

I Nordjylland håber lederen for foreningen Stop islamiseringen af Danmark, Anders Gravers Pedersen, på en plads i Folketinget. Han ønsker bl.a. "repatriering af utilpassede indvandrere".

Ønsker man at stille op uden for partierne, skal man anbefales af mindst 150 og højst 200 af opstillingskredsens vælgere.

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Om Fox-kritikken af Danmark: Når sandheden skal frem

Gennem generationer har danskerne valgt at opbygge samfundet anderledes end USA, hvilket aldrig har afholdt også danske politikere fra at kritisere amerikanerne for den måde, hvorpå de har valgt at indrette sig.
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Det er ikke et mål, at flere skal i folkeskolen

Jens-Kristian Lütken
Det er noget helt særligt dansk, at det brede flertal af befolkningen har råd til at vælge frit mellem folkeskolen eller et privat tilbud.

Blog: 10 sandheder om folkeskolen

Lars Boje Mathiesen
Så ramte et nyt skoleår. Her er 10 ting, som mange partier ikke vil indrømme.
Annonce
Bolig
Danmarks svar på San Francisco: På toppen af alting bor borgparret fra Vejle
Ægtepar har adopteret middelalderstilen, siden de for halvandet år siden flyttede ind i Vejles nok mest specielle "borghus" med ”katakomber”, buer og hvælvinger. 
Se flere
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her