Minister: Det er et kærligt skub

Børn rammes, når forældrenes kontanthjælp halveres. Men reglen hjælper indvandrerkvinder, mener Inger Støjberg.

Artiklens øverste billede

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) afviser kommunernes kritik af, at den nye 450-timers-regel rammer mennesker, som er så dårlige fysisk eller psykisk, at de ikke kan passe et almindeligt job.

- Er man omfattet af reglen, er man også i stand til at arbejde. 450 timer svarer til fem timers arbejde om ugen, hvilket er en lang avisrute. Det er et rimeligt krav at stille, siger Inger Støjberg.

Hun siger desuden, at mange indvandrerkvinder er glade for at komme hjemmefra:

- Jeg ser reglen som et kærligt skub til, at de kommer ud på arbejdsmarkedet. Det er ikke voldsomt mange timer, men alligevel nok til, at de lærer sproget og bliver integreret i samfundet.

Rammer børn hårdt

København, Aarhus og Aalborg Kommuner kritiserer, at loven rammer børnene i familierne hårdt. De kan ikke undgå at blive berørt, hvis forældrene ikke kan leve op til reglerne, og familiens kontanthjælp dermed halveres.

For eksempel siger beskæftigelsesborgmester i København Anna Mee Allerslev (R):

- Vi ved, at når vi sætter forældrenes ydelse ned, så går det hårdt ud over børnene. Der er ikke råd til at gå til fodbold eller til skolemad, og for nogle familier vil stramningen betyde, at de ikke kan betale deres husleje.

Krav er vigtige

Men med ministerens øjne er det netop vigtigt for børnene, at kommunerne stiller krav til forældrene:

- Vi svigter børnene, hvis vi undlader at stille krav til forældrene. Det går jo i høj grad ud over dem, hvis deres mor går derhjemme uden at være en del af det danske samfund, siger Inger Støjberg.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen