Røde Kors: Enlige bør også få asyllempelse

Op mod 50 afviste asylsøgere har nu udsigt til at få et liv uden for landets asylcentre. Dog ikke enlige.

Artiklens øverste billede

Afviste asylsøgere med børn kan fremover få stillet en bolig til rådighed af staten, når de har siddet og kukkeluret i et asylcenter i halvandet år.

Det er resultatet af en aftale mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

Men hos Røde Kors vækker det undren, at det udelukkende er børnefamilier, der får lov til at nyde godt af de nye regler, som ifølge Liberal Alliance vil komme mellem 30 og 50 asylsøgere til gode.

- Vi havde da gerne set, at enlige også fik mulighed for at komme ud af asylcentrene efter halvandet år, siger asylchef i Røde Kors Anne la Cour.

- Men selvom vi også synes, at de afviste asylsøgere ikke burde kunne sidde mere end et år på centrene efter deres endelige afslag, så er aftalen da et skridt i den rigtige retning, siger hun.

Betaling til Liberal Alliance

Tidligere har det kun været familier fra Iran eller Somalia, der kan få stillet en bolig til rådighed - og det er først efter tre års center-venten.

Aftalen om at stille boliger til rådighed for afviste asylsøgere med børn, så familierne kan få et tilnærmelsesvis almindeligt liv ude i samfundet, er et direkte resultat af Venstres Malou Aamunds farvel til politik.

Hun blev i sin tid valgt ind for Ny Alliance (nu Liberal Alliance), og derfor går Venstres mandat til Anders Samuelsens tropper, der nu tager sig betalt for at levere de afgørende stemmer til regeringens såkaldte "tryghedspakke".

Pakken hæver straffen for en række forbrydelser, ligesom den belønner kommunerne med 25.000 kroner for hver indvandrer, der vælger at flytte ud af Danmark.

Til gengæld for at acceptere stramningerne tager Liberal Alliance sig nu betalt på asylområdet.

Også de asylsøgere, der samarbejder med staten om at rejse hjem, men som på grund af bureaukratisk fnidder i hjemlandet ikke kan komme på et fly, får nu lempeligere forhold.

De får nu tilbudt midlertidig opholdstilladelse i Danmark efter et års ventetid.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen