Radikale satser reformpenge på uddannelse

De Radikales 2020-plan bruger penge fra reformer til at betale mere uddannelse, siger Morten Østergaard

Artiklens øverste billede

De Radikale forringer efterlønnen, forsinker folkepensionen, halverer dagpengeperioden til to år og fjerner skattestoppet for ejendomsværdiskat fra 2016.

Det fastslår De Radikales finansordfører, Morten Østergaard, før partiet mandag fremlægger sin 2020-plan efter regeringens "Reformpakke 2020" og S-SF's plan "Fair Løsning 2020" .

- Vi har indgået en aftale om en tilbagetrækningsreform. Den binder os efter et valg, hvis der stadig er flertal bag den. Vi går ind for dagpengereformen. Den har vi ingen planer om at lave om, siger Morten Østergaard.

Fokus på forskning

Gevinsten skal bruges til at fjerne regeringens besparelser på fem milliarder kroner på forskning og uddannelse. De Radikale vil forlænge globaliseringspuljen med en ekstra milliard kroner årligt, forklarer han.

Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, har fastslået, at De Radikale hverken kan hæve boligskatten eller ændre udlændingepolitikken. Morten Østergaard afviser hendes "røde streger".

- Jeg har ikke brug for at blive malet op i et hjørne med røde streger, men vores synspunkter er velkendte, siger han og fastslår, at partiet ønsker hende som statsminister trods støtte til Lars Løkke Rasmussens reformer:

Mirakel-årti

Han kalder SR-regeringens 90'ere et "økonomisk mirakel-årti".

- Gennem reformer af efterløn og dagpenge formåede man at skabe en af de mest succesfulde "turnarounds" (ændringer) i dansk økonomi. Man vendte en massiv arbejdsløshed på en halv million mennesker til vækst og beskæftigelse, siger han.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen