Brian Mikkelsen tavs om Christmas-comeback

Brian Mikkelsen har indtil videre kun talt 2020-plan med Pia Christmas-Møller. Hendes fremtid hos K, må vente.

Artiklens øverste billede

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) har haft en god dialog med løsgængeren Pia Christmas-Møller.

Men parterne har ikke diskuteret, om hun skal vende tilbage til De Konservative, efter at hun har erklæret sig parat til at stemme for regeringens 2020-plan:

- Det handler ikke om det. Det handler om regeringens 2020-plan. Vi har diskuteret sundhedspakke. Vi har diskuteret vækstpakke.

- Det indeholder god gammel konservativ politik som selskabsskattelettelser, og det er noget, som Pia Christmas-Møller selvfølgelig kan støtte, efter at hun har været mange år i Det Konservative Folkeparti, siger Brian Mikkelsen.

Formanden for den konservative lokalforening i Assens, Poul-Erik Chortsen, siger til politiken.dk, at døren står åben.

- Pia Christmas-Møller er jo en dygtig pige, så hvis hun kom ind i partiet og ledelsen mener, at det er en mulighed, at hun kan opstilles her, så må vi se på det, siger Poul-Erik Chortsen.

Ifølge økonomi- og erhvervsministeren har Pia Christmas-Møller endnu ikke taget endelig stilling til, om hun vil stemme for hele planen.

- Hun har tilkendegivet over for mig, at hun støtter vores tilbagetrækningsreform, tryghedspakken, grænsetoldere og så videre.

- Men den samlede pakke vil hun først tage stilling til, når vi har den samlede plan på sundhedsområdet og vækstområdet klar, siger Brian Mikkelsen.

Han har haft en timelang samtale med Pia Christmas-Møller og har ifølge Ritzaus oplysninger reelt fået et mandat fra Pia Christmas-Møller til de videre forhandlinger.

Derfor ventes Pia Christmas-Møller ikke at blive indkaldt til forhandlingerne onsdag aften i Finansministeriet. Her tyder meget på, at regeringen og Dansk Folkeparti vil blive enige om en sundhedspakke.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen