R: Boligskatten skal stige

Boligskatterne skal stige fra 2016, hvor Thorning vil have flertal for sit regeringsgrundlag, siger R.

Artiklens øverste billede

De radikale udfordrer nu Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, direkte på det tabubelagte spørgsmål om højere boligskatter.

Politiken skriver, at det lille midterparti kræver, at en ny regering sætter en udløbsdato på skattestoppet for ejendomsværdiskatter.

- Der er ingenting, der er ultimativt, for så kan man ikke forhandle mere. Men det står højt på listen af den enkle grund, at vi mener, det er urimeligt at give skattelettelser til de allerrigeste boligejere, siger den radikale leder Margrethe Vestager til avisen.

- Det er klart, at i sidste ende er det Helle Thorning, der bestemmer, om hun vil have flertal bag sin politik, understreger Margrethe Vestager.

SF: Vi rører ikke boligskat

I 2002 fastfrøs skattestoppet ejendomsværdiskatter på deres nuværende niveau. Siden er ejedomsværdiskatterne steget sammen med lønninger og øvrige priser i samfundet, men boligejerne betaler stadig samme beløb i kroner i ejendomsværdiskat.

Det er det skattestop, De Radikale vil have udløbsdato på.

Det radikale krav gør ifølge Politiken ondt på S og SF. For regeringen planlægger at spille massivt på boligejernes frygt for højere skatter under en S-SF-regering i den kommende valgkamp, skriver avisen.

S og SF bruger derfor meget energi på at garantere, at boligejerne kan sove trygt om natten.

- Vi ændrer ikke på boligskatterne. I 2009 fremlagde vi et fælles skatteudspil med Socialdemokraterne, hvor vi fjernede uligheden på anden vis. Blandt andet ved at foreslå en millionærskat, det retter op på de skævheder, der er, siger SF's Ole Sohn til Politiken.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen