Annonce
Politik

DF vil have garanti for it-kurser

Ældre mennesker, der aldrig har rørt en computer, skal garanteres hjælp, når Danmark bliver papirløst.

Integrationsordfører Martin Henriksen (DF). Arkivfoto: Bo Svane

Dansk Folkeparti vil have en garanti for, at ældre mennesker stadig har mulighed for at få brevpost eller hjælp i kommunerne, når Danmark bliver papirløst i 2015.

- Vi må sikre, at de ældre får mulighed for at komme på it-kurser eller er garanteret hjælp i kommunerne. Ellers bliver de efterladt i et sort hul, og det er ikke hensigtsmæssigt, siger socialordfører Martin Henriksen (DF).

Dansk Folkeparti kommer senere med et forslag om it-kurser og borgerhjælp, der kan indgå i forhandlinger med regeringen.

Hastrup: Flere kurser

Kun lidt over halvdelen af danskere over 65 år bruger computer, og ifølge Ældresagens direktør, Bjarne Hastrup, skal der meget mere fart på computerkurser for de ældre, for mange vil gerne.

- I digitaliseringsplanen ligger ydelserne til ældre til sidst, så vi har et par år til at forberede os. Vi vil gerne tilbyde at udvide vores korps af frivillige it-undervisere, så de kan dække hele landet, men det kræver opbakning i form af lokaler og computere fra kommunerne, siger Bjarne Hastrup til Jyllands-Posten.

Der er store besparelser at hente, når papiret forsvinder. Alene i porto forventer regeringen, at der er op mod 800 millioner kroner at spare.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Hvorfor strejker vi ikke over Rigspolitiets talentløse ledelseskultur?

Anna Thygesen
Hvorfor finder vi os i så dårlig ledelse, når det gælder vores egne skattekroner? Vi lader os nøje med hamrende dyre undersøgelser og rapporter, hver gang det går galt, som bare konkluderer, at ingen har ansvaret.

Blog: Medier og nødhjælpsorganisationer fastholder Afrika i offerrollen

Naser Khader
Vi bliver bombarderet med billeder af udhungrede børn og udpint jord, og det får os til at gribe dybt i pungen af medlidenhed. Men er det ikke i virkeligheden et forvrænget billede af Afrika, vi reagerer på?
Annonce
Roadtrip til den amerikanske nations rødder
Virginias flade flodlandskaber, tobaksplantager, historiske byer og store kirkegårde er ramme for både fortællingen om nationen Amerikas grundlæggelse, slaveriet, borgerkrigen og om nutidens USA. 
Se flere
Bolig
Lad dig forføre: Smuk pavilion uden vægge
I en lund i Texas ligger La Grange Pavillion, der med sit unikke udseende formår at forføre dig ind i skovens dybe, stille ro. Kom med indenfor. 
Se flere
Knas med lyden? Hold styr på høretelefonerne
Ørepropperne i høretelefonen er ikke renere, end ens ører er. Og det er faktisk et overraskende stort problem for holdbarheden. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her