Annonce
Politik

DF vil have garanti for it-kurser

Ældre mennesker, der aldrig har rørt en computer, skal garanteres hjælp, når Danmark bliver papirløst.

Integrationsordfører Martin Henriksen (DF). Arkivfoto: Bo Svane

Dansk Folkeparti vil have en garanti for, at ældre mennesker stadig har mulighed for at få brevpost eller hjælp i kommunerne, når Danmark bliver papirløst i 2015.

- Vi må sikre, at de ældre får mulighed for at komme på it-kurser eller er garanteret hjælp i kommunerne. Ellers bliver de efterladt i et sort hul, og det er ikke hensigtsmæssigt, siger socialordfører Martin Henriksen (DF).

Dansk Folkeparti kommer senere med et forslag om it-kurser og borgerhjælp, der kan indgå i forhandlinger med regeringen.

Hastrup: Flere kurser

Kun lidt over halvdelen af danskere over 65 år bruger computer, og ifølge Ældresagens direktør, Bjarne Hastrup, skal der meget mere fart på computerkurser for de ældre, for mange vil gerne.

- I digitaliseringsplanen ligger ydelserne til ældre til sidst, så vi har et par år til at forberede os. Vi vil gerne tilbyde at udvide vores korps af frivillige it-undervisere, så de kan dække hele landet, men det kræver opbakning i form af lokaler og computere fra kommunerne, siger Bjarne Hastrup til Jyllands-Posten.

Der er store besparelser at hente, når papiret forsvinder. Alene i porto forventer regeringen, at der er op mod 800 millioner kroner at spare.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Er der andre end Bertel Haarder og Karsten Hønge, som har en vision?

Nauja Lynge
Det er trættende at høre om burkaer og frikadeller på plejehjemmet. Staten Danmark bløder, og der er brug for klare budskaber om vigtige emner som rigsfællesskabets fremtid.
Annonce
Bolig
Danmarks svar på San Francisco: På toppen af alting bor borgparret fra Vejle
Ægtepar har adopteret middelalderstilen, siden de for halvandet år siden flyttede ind i Vejles nok mest specielle "borghus" med ”katakomber”, buer og hvælvinger. 
Se flere
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her