Thorning udfordrer Løkke på fem punkter

Hvem er mest uansvarlig: Helle eller Løkke? Beskyldningerne fyger. Nu udfordrer S regeringen.

Artiklens øverste billede
- Ifølge regeringen vil det være en gevinst for samfundet, hvis vi bruger stadig færre penge på forskning, digitalisering, uddannelse og grøn energi. Er det ansvarligt?, spørger Thorning. Arkivfoto

Mens regeringen kalder S og SF's 2020-plan en "gældsfælde", så slår Helle Thorning-Schmidt (S) tilbage.

Hun udfordrer statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på fem punkter i den løbende duel på troværdighed, der dominerer kampen om statsministerposten.

- Vi hører hele tiden, at vores vej er uansvarlig og fugle på taget. Det undrer lidt, når det kommer fra en kant, som har ført en dybt uansvarlig økonomisk politik, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun mener, at S og SF's plan er mere ansvarlig end regeringens:

For det første har regeringen "uden at blinke" indregnet 5,5 milliarder kroner i dynamiske effekter fra skattelettelser.

En gevinst

- Sagt på almindeligt dansk, så mener regeringen, at hvis vi bare giver skattelettelser til de rigeste danskere, så vil gælden blive mindre og vores velstand større. Det tror vi ikke på. Er det konkret, seriøst og ansvarligt?, spørger hun.

For det andet sparer regeringen fem milliarder på uddannelse uden at det vil koste noget for samfundet, hverken på kort eller lang sigt.

- Ifølge regeringen vil det være en gevinst for samfundet, hvis vi bruger stadig færre penge på forskning, digitalisering, uddannelse og grøn energi. Er det ansvarligt?, spørger Thorning.

For det tredje vil regeringen have flere nydanskere i arbejde, men man vil ikke investere i integration. Det hænger ikke sammen, siger Helle Thorning-Schmidt.

For det fjerde har regeringen givet op overfor at sikre ordentlig forebyggelse og hjælpe syge tilbage til arbejdet, selvom 445.000 mennesker ikke arbejder på grund af sygdom.

For det femte er det en helt grundlæggende forudsætning for regeringens tilbagetrækningsreform og for S og SF's plan, at der kan skabe 100.000 nye arbejdspladser frem mod 2020.

Hvis der ikke skabes nye arbejdspladser, giver det ikke mening at skære i efterlønnen, som regeringen vil, eller bede danskerne arbejde 12 minutter mere om dagen, som S og SF vil. Derfor skal der investeres i nye arbejdspladser, som S og SF lægger op til, fastslår Helle Thorning-Schmidt.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen