Mikkelsen: Rød plan er bluffnummer

Brian Mikkelsen mener, at S og SF's plan er dumpet med et brag. Det vil befolkningen også kunne se, siger han.

Artiklens øverste billede

Et stort bluffnummer.

Sådan betegner økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) Socialdemokraternes og SF's plan "Fair Løsning 2020 - sammen om Danmark".

Dumpet med et brag

- Planen er dumpet med et kæmpe brag, og jeg tror, det meget hurtigt vil blive afsløret af befolkningen. Det er ikke ansvarlig politik at øge de offentlige udgifter så massivt, som S og SF lægger op til, siger Brian Mikkelsen.

Han kalder planen "en ren vækstdræber", fordi Helle Thorning-Schmidt (S) og Villy Søvndal (SF) vil betale for den øgede velfærd med skattestigninger.

- Det vil presse konkurrenceevnen og ødelægge væksten i den private sektor. Samfundet vil gå i stå. Det er bundlinjen på den plan, og jeg tror, de får et ordentligt vælgerslag på det her, siger Brian Mikkelsen.

Mikkelsen: Dele er ren luft

Han mener ikke, at danskerne vil tro på, at S og SF kan sikre velfærden og få mere arbejdskraft til rådighed ved at øge skatter og afgifter.

Brian Mikkelsen mener, at flere dele af planen er ren luft. Han anklager blandt andet oppositionen for at regne med at finde fem milliarder kroner på mere og hurtigere uddannelse uden at vide, om pengene kommer hjem.

Brian Mikkelsen tror heller ikke på S og SF's idé om at finde 1,5 milliarder kroner ved at forbedre danskernes sundhed, så de kan arbejde mere.

Og både lønmodtagere og arbejdsgivere vil sige nej til at arbejde 12 minutter mere om dagen for at skaffe 15 milliarder kroner til statskassen, lyder det.

- Desværre er jeg blevet kolossalt skuffet over niveauet i det. Jeg havde håbet, at man kunne få en ordentlig politisk diskussion på baggrund af planen. Men man kan ikke drive et land på den måde, siger Brian Mikkelsen.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen