Tæt løb i ny meningsmåling

Ny måling understreger, at rød bloks komfortable flertal fra før 2020-forhandlingerne er skrumpet ind.

Artiklens øverste billede
Helle Thorning-Schmidt (S) og Lars Løkke Rasmussen (V) står begge med gode muligheder for at blive statsminister efter et valg. Arkivfoto: Polfoto

En ny meningsmåling, som Voxmeter har foretaget for Ritzau, bekræfter, at rød blok har mistet sit komfortable forspring.

VKO opnår sammen med Liberal Alliance en vælgerandel på 47,3 procent af stemmerne, mens rød blok står til at få 52,3 procent af stemmerne.

Regeringen er dermed tæt på de 48 procent i vælgertilslutning, som internt vurderes at være et fair grundlag for en valgkamp.

Dermed er der fortsat liv i spekulationerne om et hurtigt forårsvalg - omend blokkene lå endnu tættere på hinanden for en uge siden. Her stod blå blok til 48,6 procent hos Voxmeter.

Det er tæt

Siden seneste måling har Socialdemokraterne indhentet 1,7 procent. Partiets politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, tager dog fremgangen med ro.

- Tendensen siger stadig, at befolkningen vil have en ny regering. Det er vi glade for. Men det er tæt, og intet er givet endnu. Derfor er der fortsat masser at kæmpe for, siger Henrik Sass Larsen.

Sass Larsen må da også se på, at oppositionen er gået fra et scenarie, hvor rød blok havde et solidt forspring i meningsmålingerne, til et scenarie med relativt tæt løb.

Radikal fremgang

De Radikale, som lige nu spiller en stærkt omdiskuteret rolle i de økonomiske forhandlinger med regeringen, bliver belønnet med en fremgang på 1,1 procentpoint, fra 5,2 procent til nu 6,3.

Dansk Folkeparti, som i 2020-forhandlingerne har lempet på sine ellers absolutte krav om at bevare efterlønnen i den nuværende form, får et vælgerhug med en nedgang på 1,4 procent siden sidste uges måling.

- Vi ved godt, at diskussionen om efterløn er en besværlig diskussion for os, fordi vores vælgere er meget modsatrettede i spørgsmålet, siger Kristian Thulesen Dahl (DF).

Voxmeters politiske meningsmåling baserer sig på telefoninterview mellem d. 2. og 8. maj 2011 med 1000 repræsentativt udvalgte personer.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.