Thorning til Løkke: Udskriv valg nu

Det er tid til et valg, mener Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt.

Artiklens øverste billede
Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, på talerstolen under Folketingets afslutningsdebat. Foto: Tobias Nørgaard Pedersen

”Jeg kan lige så godt sige det, som det er. Jeg hat et stort ønske til debatten i dag. Og det er, at statsministeren i løbet af dagen beder om ordet til en bemærkning af særlig karakter. At statsministeren forstår situationens alvor og nu lader danskerne vælge.”

Sådan lagde Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, ud da hun kl. 11 gik på talerstolen under Folketingets afslutningsdebat.

Beskylder regeringen for arrogance

Herfra langede hun hårdt ud efter regeringen.

”Ønsker danskerne at fortsætte en kurs, hvor regningen for regeringens fejlslagne krisepolitik systematisk bliver sendt til almindelige lønmodtagere, børnefamilier, pensionister og de unge. Samtidig med at regeringen hver eneste gang undtager de absolut bedst stillede i befolkningen.”

”Ønsker danskerne en regering, der i 10 år har erstattet ydmyghed med arrogance og grundighed med hastværk. Og hvor det parlamentariske grundlag bogstaveligt talt skifter fra time til time.”

”Ønsker danskerne en regering, der maler et skønmaleri af dansk økonomi, samtidig med at der tikker tal ind, som viser, at vi er i recession?”

"Regeringen er kørt træt"

”Ønsker danskerne mere af det samme? Jeg har min tvivl, og det er på tide at spørge danskerne,” sagde Socialdemokraternes formand.

Ifølge Helle Thorning-Schmidt ønsker danskerne sig noget nyt, og hun melder klar til at overtage magten.

”På den ene side har vi en regering, der er kørt træt. På den anden side står en ansvarlig opposition, som skaber orden i dansk økonomi. En opposition, som er klar til at påtage sig ansvaret," siger hun.

Men med Socialdemokraterne på tronen kommer der ikke orden i dansk økonomi. Sådan lyder budskabet fra Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby.

"Socialdemokraternes plan øger gælden med mellem 160 og 270 mia. kr. Den øger arbejdsløsheden med minimum 30.000 personer. Og den er underfinansieret med minimum 22 mia. kr. Det er trist," siger Ellen Trane Nørby.

K: S har fokus på ministerbiler

De Konservative undrer sig over, at Socialdemokraterne har et så stort ønske om valg netop nu.

"De har åbenbart kun fokus på ministerbiler og ministertaburetter," siger De Konservatives politiske ordfører, Carina Christensen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen