Lejere: Håndværkerfradrag er uigennemtænkt

LLO mener, at regeringen har overset udgifter for over en mia. til skattefradraget på håndværkere.

Artiklens øverste billede
Ifølge LLO kan fradraget udnyttes af de mange tusinde lejere, der fraflytter deres lejlighed, og som er kontraktligt bundet til at nyistandsætte lejligheden ved fraflytning. Arkivfoto: Colourbox

Danske lejere vil få glæde af regeringens skattefradrag på blandt andet håndværkerarbejde i boligen, når de skal istandsætte lejligheden ved fraflytning.

Og dermed kommer udgifterne til regeringens BoligJobPlanen til at løbe løbsk, fordi der ikke er taget højde for disse udgifter, mener Lejernes LO (LLO).

- Det er noget kludder, som regeringen har lavet, fordi de ikke kan styre udgifterne i det her, siger cheføkonom Jesper Larsen fra Lejernes LO.

Ordningen giver et skattefradrag på 15.000 kroner til udarbejdelse af blandt andet håndværkerarbejde.

Ekstra skatteregning

Men ifølge LLO kan fradraget udnyttes af de mange tusinde lejere, der fraflytter deres lejlighed, og som er kontraktligt bundet til at nyistandsætte lejligheden ved fraflytning.

Det gælder 50.000 mennesker om året i den private udlejning, hvilket er en skatteregning for staten, der løber op i 750 millioner kroner om året, skønner cheføkonomen.

I den almene boligudlejning gælder det 70.000 mennesker, og det er en regning, der løber op i mere end 700.000 millioner kroner.

Ekstraudgifterne i det såkaldte håndværkerfradrag ender ifølge LLO sammenlagt på mellem en milliard og 1,4 milliarder kroner årligt.

Regeringen regner i lovforslaget med, at hele ordningen koster omkring 900 millioner det første halvår og efterfølgende cirka 1,75 milliarder kroner om året.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen