Flere indvandrere i job giver 5 mia. kroner

Statskassen scorer fem mia., hvis indvandrere får job i samme takt som i det seneste tiår.

Indvandrere skal ikke være et politisk stridsemne, men sikre det danske samfund økonomisk. De kan skaffe statskassen fem milliarder kroner årligt fra 2020, hvis ligeså mange af dem får job som i det seneste tiår.

Målet, som regeringen har aftalt i vækstpakken med Dansk Folkeparti og løsgængeren Pia Christmas-Møller, skal sikres med en række initiativer. Det er blandt andet løntilskud og partnerskaber mellem det offentlige og private virksomheder som ISS.

Aftalens store landvinding er partnerskab mellem det offentlige og private virksomheder, mener Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup.

- Danskundervisningen foregår ude på virksomhederne. Man går over gangen, får lidt undervisning og fortsætter med at komme i praktik i virksomheden, indtil man kan tage et job, siger Peter Skaarup.

Penge til partnerskaber

ISS har ifølge ham tilbudt at tage 500 ikke-vestlige indvandrere. Hvis andre virksomheder går samme vej, vil flere indvandrere få job til gavn for samfundet, forklarer han.

- De betaler skat og får ikke offentlig forsørgelse. Så det er en win-win situation, hvor vi er med til at redde velfærdssamfundet. Der ligger rigtig mange arbejdsår i en 30-årig indvandrer, siger han.

Aftalen afsætter 20 millioner kroner til partnerskaber, som virksomheder og kommuner kan søge. Samtidig må kommunerne ikke forhindre, at indvandrere undervises i dansk ude på virksomhederne, forklarer Peter Skaarup.

- Vi er blandt andet inspireret af ISS, Arriva og McDonalds, som har haft stort held med at lave denne integration på arbejdsmarkedet. Men det kræver ekstremt stor ihærdighed og vilje, siger han.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen