Sass: Jeg vil ikke fjerne mediestøtten
Socialdemokratiets politiske ordfører forklarer, hvad han mener om den borgerlige presse.
"Jeg er helt sikker på, at der i de kommende dage vil komme mange harcelerende indlæg imod mig fra borgerlige debattører. Omvendt kan jeg fortælle dig, at jeg allerede i dag har modtaget masser af mails, hvor folk giver mig ret i min kritik."
Sådan siger Socialdemokratiets politiske ordfører Henrik Sass Larsen, efter at han i dag i Information gik til angreb på den borgerlige presse. I artiklen langede han særligt ud efter Berlingske, Jyllands-Posten og Børsen, der "ikke giver rum og plads til nogen som helst anden for for tænkning end den borgerlige."
Hvornår har du sidst fået afvist et debatindlæg i Jyllands-Posten?
"Det har jeg ikke gjort op, hvornår jeg har. Men hvorfor det?"
Fordi du i Information i dag siger, at Berlingske, Jyllands-Posten og Børsen ikke giver plads til synspunkter, der ikke er borgerlige.
"Jeg siger, der er en tendens til, at det panel af faste kommentatorer og opinionsdannere, man benytter sig af, er meget ensidigt. Det fastholder jeg. Sådan er det. Det gælder også det faste korps af skribenter og kommentatorer, som Jyllands-Posten benytter sig af. Der er en klar skævhed i retning af borgerlige, højreorienterede debattører.
Blandt Jyllands-Postens mere eller mindre faste kommentatorer er også din partifælle Mogens Lykketoft?
"Jo, men jeg siger heller ikke, at der ikke er undtagelser i blandt."
Men du kan altså ikke komme med eksempler på, at du eller andre topsocialdemokrater har fået afvist indlæg i Jyllands-Posten?
"Nej, det kan jeg ikke lige her. Jeg sidder her i en bil og snakker med dig."
Men du mener, det er sket, at I har fået noget afvist?
"Jeg har talt med en hel del kolleger, som har haft vanskeligt ved at få indlæg optaget."
Kulturkamp
Du opfordrer til kulturkamp mod den borgerlige meningsdannelse. Hvordan skal den foregå?
"Den skal jo foregå ved, at der kommer nogen andre på banen.
Hvem skal sørge for, at andre kommer på banen?
"Det har jeg jo ikke....Jeg har jo bare kaldt til debat. Jeg skal jo ikke komme med alle løsningsforslagene. Jeg synes bare, at man har et generelt problem, som man bør diskutere, når det er så ensidigt, som det er i øjeblikket. Hvor man på den borgerlige fløj på et tidspunkt gjorde oprør imod Danmarks Radio og sagde, at pressen var venstreorienteret, så tror jeg, at tiden nu er inde til at tænde den modsatte advarselslampe."
Mener du, at de tre navngivne aviser ikke er fair i deres politiske dækning?
"Nej, jeg vil ikke sige det på den måde. Det har ikke været mit ærinde at kritisere den politiske dækning, men derimod i forhold til opinionsdannelsen på debatsiderne med lederartikler og kronikker.
Du har også været inde på at fjerne mediestøtten?
"Nej, jeg har forsøgt at komme med en humoristisk bemærkning, men det skal man passe på med. Nej, det har ikke været mit ærinde at fjerne mediestøtten. Men jeg har rejst en politisk udfordring til lederskribenten på Jyllands-Posten, som jeg forstår holder meget af det frie marked og som mener, at skattetrykket er for højt og at man skal kunne klare sig selv her i samfundet. Her mener jeg, det kunne være spændende at høre, hvorfor man så stadig modtager offentlig støtte."
Så det var bare en drillende bemærkning?
"Ja."
LÆS OGSÅ: SF forsvarer de borgerlige aviser
LÆS OGSÅ: JP's chefredaktør: Ingen sorteres fra
LÆS OGSÅ: S-profil: borgerlige aviser styrer debatten
ORDET ER DIT: Holder medierne de røde ude?