»Smagløst« at tale om comeback

Først skal Danmarks økonomi reddes. Og så vil Pia Christmas-Møller tale om sin fremtid.

Artiklens øverste billede

Er Pia Christmas-Møller på vej tilbage til De Konservative?

Det spørgsmål er slet ikke relevant nu, siger den 50-årige Pia Christmas-Møller, der efter et par stille år nu pludselig er i centrum i dansk politik igen.

Det skete, da hun onsdag meldte sig klar til at stemme for store dele af regeringens 2020-plan i stedet for Kristendemokraternes Per Ørum Jørgensen, der trak sig onsdag middag i protest mod regeringens planer for flere akutsygehuse.

»Det vil være smagløst at blande forhandlinger om Danmarks fremtid sammen med min personlige fremtid. 2020-planen, det er dét, vi forhandler her – og min personlige fremtid har intet med disse forhandlinger at gøre. Og det skal de heller ikke have,« siger Pia Christmas-Møller.

Varmer en gammel kone

Christmas-Møller er ellers blevet budt velkommen tilbage til partiet, hvis hun skulle have lyst, af både den konservative erhvervs- og økonomiminister Brian Mikkelsen og politisk ordfører Carina Christensen.

Og i Assens har man tilsyneladende en kreds stående klar til Pia Christmas-Møller, hvis hun har lyst.

»Jeg er da glad for at se, at der har været så mange positive meldinger. Det er noget, der varmer en gammel kone, selvfølgelig gør det dét,« siger Pia Christmas-Møller.

»Men nu handler det om 2020-planen. Det tager vi først«.

Også trådløst internet

Forhandlinger om den såkaldte sundhedspakke – som er en del af den store 2020-plan – forsætter torsdag i Finansministeriet.

Pia Christmas-Møller støtter det meste af regeringens planer med Dansk Folkeparti, men medbringer også forslag om bedre forhold for hjerneskadede og psykiatriske patienter.

Formentlig fredag skal regeringen forhandle den såkaldt vækstpakke. Her vil Pia Christmas-Møller foreslå, at der bliver indført gratis trådløst internet på samtlige uddannelsesinstitutioner i Danmark.

»Hele verdens viden i baglommen. Mere kan man ikke få,« siger hun.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen