Politik

Uafgjort mellem blå og rød plan

Opbakningen til de to veje i dansk politik lige stor. Men spidskandidaterne er ikke lige populære.

Ifølge målingen er Helle Thorning-Schmidt fortsat danskernes foretrukne på posten som statsminister. 39 procent peger på Helle Thorning-Schmidt, mens 32 procent peger på Lars Løkke Rasmussen. Arkivfoto

Og en del af vælgerne er i tvivl om, hvem der er bedst rustet til at løse landets økonomiske udfordringer. Det viser en ny måling lavet er Epinion for DR.

39 procent peger på regeringens plan som den bedste. 40 procent synes bedst om S og SFs plan. 9 procent svarer "ingen forskel".

- Jeg forstår godt, hvis folk er forvirrede over to 2020-planer, og milliarder, der flyver gennem luften, siger Helle Thorning-Schmidt til DR.

Regeringen indgik i sidste uge en aftale om tilbagetrækning med Dansk Folkeparti og de Radikale. Og ifølge regeringen er der nu sat to streger under facit - regeringen løser landet økonomiske udfordringer.

Mandag præsenterede S og SF deres plan, Fair Løsning 2020.

Tager det roligt

- Spørgsmålet er meget enkelt. Regeringen har haft ti år til at vise, hvad de kunne i den økonomiske politik. Det er jo ikke Villy Søvndal og jeg, der har skabt dårlig vækst i Danmark. Det er den siddende regering, og det ansvar bør de påtage sig, siger Helle Thorning-Schmidt.

Statsministeren tror ikke overraskende mest på sin egen plan og de aftaler, som allerede er lavet.

- Jeg tager det helt roligt. Som Piet Hein siger: Der findes en ro, og den beror på, at man er tro mod det, man tror på. Danmark har brug for et kontant langtidsbudget, der hænger sammen, siger Lars Løkke Rasmussen.

Ifølge målingen er Helle Thorning-Schmidt fortsat danskernes foretrukne på posten som statsminister. 39 procent peger på Helle Thorning-Schmidt, mens 32 procent peger på Lars Løkke Rasmussen.

Dermed har Thorning nu i over et år været danskernes foretrukne kandidat i DRs målinger.

Kilde: DR
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Har de internet i Horsens?

Eva Kjer Hansen
Det er næppe en forudsætning for at løse rollen som økonomisk vagthund, at man er tilstede inde i Finansministeriet (eller at man kan gå dertil fra den nuværende adresse lige ved Amalienborg).

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her