Helle T: R må gerne kæmpe for mærkesager

Aftalen om tilbagetrækning er urimelig. Men vi har ikke udestående med Radikale, siger Helle Thorning-Schmidt.

Socialdemokraternes leder, Helle Thorning-Schmidt, kritiserer i skarpe vendinger den aftale mellem regeringen, Dansk Folkeparti og De Radikale, som fremrykker den senere pensionsalder og reducerer efterlønsperioden.

- Det er en aftale, som forringer folkepensionen og afskaffer efterlønnen, som vi kender den. Det er urimeligt, at almindelige lønmodtager skal betale for krisen, siger hun til Ritzau og fortsætter:

- Samtidig mener vi heller ikke, at det er nødvendigt. Der er andre måder at løse problemerne på. Vi ser hellere, at danskerne arbejder mere. Så nu giver vi danskerne mulighed for at tage stilling.

Det har skabt en del uro i rød blok, at De Radikale har været med i forhandlingerne om tilbagetrækningsreformen, som de nu er en del af.

De Radikales flirt fik i går gik Socialdemokraterne og SF til at melde ud, at de er parate til at bøje sig, hvis de kan danne regering efter det kommende valg, men der samtidig er et alternativt flertal, som vil beskære efterlønnen.

Og trods uenighederne med De Radikale tror Helle Thorning-Schmidt fortsat på et samarbejde mellem partierne.

- Vi har ikke noget udestående med de radikale, og de må gerne kæmpe for deres mærkesag. Så det ændrer ikke på, om de kan komme i regering, siger hun.

Til gengæld mener hun, at Dansk Folkeparti med aftalen har begået historisk løftebrud.

- Jeg forstår ikke Dansk Folkeparti. De har sagt, at de ikke vil forringe ordningen, og nu er de gået ind i et lokale og har gjort det, siger hun og fortsætter:

- Det er klokkeklart et løftebrud, og jeg har aldrig set magen.

Med aftalen bliver efterlønsperioden gradvist reduceret fra fem til tre år, mens en senere pensionsalder fremrykkes i forhold til aftalen i Velfærdsforliget.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen