Det ligner en efterlønsaftale fredag

Efter over tre timer bag glasdøren i Finansministeriet er parterne gået hvert til sit. Ligner aftale fredag.

Artiklens øverste billede
Margrethe Vestager under forhandlinger om tilbagetrækningsreform. Arkivfoto: Torben Stroyer

En aftale mellem regeringen, Dansk Folkeparti og De Radikale om en storstilet tilbagetrækningsreform rykker med hastige skridt nærmere.

Efter mere end tre timers forhandling torsdag mener De Radikales leder, Margrethe Vestager, at en aftale med stor sandsynlighed vil blive landet fredag.

- Vi er kommet et meget pænt stykke, og jeg tror, at vi bliver færdige i morgen (fredag, red.). Mange ting er bragt på plads, men der er stadig udeståender, siger hun.

Rigtig retning

Også finansminister Claus Hjort Frederiksen vurderer, at forhandlingerne bevæger sig i den rigtige retning.

- Der er grænser for hvor længe vi kan holde os koncentreret om at forhandle, men vi har fået ryddet nogle væsentlige punkter af vejen, siger han, men afviser samtidig at uddybe, hvad partierne er blevet enige om.

- Jeg er ikke sikker på, at vi får aftalen i morgen (fredag, red.). Men vi fortsætter, og det er med et mere afklaret grundlag, siger Claus Hjort Frederiksen.

Størrelse på pensionsopsparing

Partierne har på torsdagens møde blandt andet diskuteret, hvordan en aftale om at forringe efterlønsordningen og en fremrykning af en højere folkepensionsalder får en social profil.

Der har været talt om at tage udgangspunkt i, hvor store folks pensionsopsparinger er.

Forhandlingerne i Finansministeriet genoptages fredag klokken 12.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen