Annonce
Politik

Eksminister: Pind har ret

Medierne bruger eksperter som Claus Haagen Jensen alt for ukritisk, siger tidligere forsvarsminister.

Professor Claus Haagen Jensen og udviklingsminister Søren Pind (V). Foto: Annelise Fibæk/Niels Hougaard

Medierne er for slappe – og eksperterne ved for lidt.

Det siger tidligere forsvarsminister Svend Aage Jensby, venstremand fra Aalborg, der i dagens Jyllands-Posten angriber juraprofessor Claus Haagen Jensen for at »ytre sig om noget, han ikke har nok viden om«.

Indlægget kommer efter en ophedet debat mellem udviklingsminister Søren Pind (V) og Claus Haagen Jensen, der begyndte da professoren kaldte Søren Pinds handlinger med et særligt rabatkort fra tøjproducenten Sand for »noget værre snavs« - selvom Folketingets Ombudsmand afviste sagen.

For meget at forlange

Søren Pind svarede igen med et angreb på Facebook, hvor han blandt andet kaldte professoren for »manisk presseliderlig« og i en længere kronik i Jyllands-Posten tirsdag skrev, at medier skulle finde en anden ekspert.

Læs Svend Aage Jensbys indlæg her

Svend Aage Jensby husker selv en sag fra 2004, hvor Claus Haagen Jensen udtalte, at Jensby overtrådte sin tavshedspligt. Jensby blev dog siden frikendt af rigsadvokaten.

»Det ville have klædt CHJ at beklage, at hans udtalelser året forinden hvilede på et forkert grundlag, og at han ikke vidste, hvad han dengang udtalte sig om, men det er nok for meget at forlange af ham,« skriver Svend Aage Jensby.

Tysk tv er bedre

Den tidligere forsvarsminister mener, at Søren Pinds udtaleser måske er »lidt barske,« men at det er vigtigt, at medierne indser, at deres »såkaldte eksperter, ikke altid er eksperter«.

»Når man udtaler sig som eksperter, så kan det påvirke hele meningsdannelsen i landet. Og derfor er det utroligt vigtigt, at man ved, hvad der er fakta og ikke bare springer ind fra siden i ét minut og taler sig på et løst grundlag,« siger Svend Aage Jensby, der opfordrer medierne til at tage ved lære af tyske medier.

»Jeg ser meget tysk tv, ARD, og der får eksperterne rig lejlighed til at forklare sig. De får tid og kan fortælle om baggrunden. Det virker meget bedre,« siger Jensby til jp.dk.

Claus Haagen Jensen og Søren Pind mødes i aften i Deadline på DR2.

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: ”Eksperten” Haagen Jensen
Svend Aage Jensby, fhv. politimester, fhv. folketingsmedlem (V) og forsvarsminister, Strøybergsvej 66, Aalborg
Udviklingsminister Søren Pind havde i JP 22/2 en fin kronik, hvori han på veldokumenteret måde beskrev dels mediernes idelige brug af professor Claus Haagen Jensen som såkaldt ekspert, dels hvordan samme eksperts udsagn efterfølgende er gjort til skamme og har vist sig uholdbare.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Popkulturen har kidnappet dansk radio

Mikael Jalving
Der er knap nok nogen offentlighed tilbage for musik, der ikke er pop, og det piner mig mere end udsigten til, at Danmark snart får en rød regering.

Blog: Skaber Dansk Folkeparti parallelsamfund?

Birthe Rønn Hornbech
Dansk Folkeparti vil smide et udenlandsk barn ud af skolen. Hvordan bliver det så integreret?

Blog: Hvis du har ondt i sindet, så skrig det ud over byens tage, min ven

Majbritt Maria Nielsen
Præcis som når man går til læge, hvis bulen i panden ikke forsvinder, går man altså til psykolog, hvis man er begyndt at overleve i stedet for at leve.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her