Annonce
Politik

Løkke skal svare på Pinds angreb

Må en minister angribe en kendt professors integritet? Statsministeren ville ikke svare.

Hvor langt må en minister gå i sin kritik af en offentligt ansat?

Må han kalde ham »manisk presseliderlig«? »Uvidenskabelig?« Eller beskylde ham for at sprede løgne?

Det skal statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) nu tage stilling til efter udviklingsminister Søren Pind (V) offentligt har angrebet professor Claus Haagen Jensen i en større kronik i Jyllands-Posten.

Et spørgsmål om ære

Søren Pind er utilfreds med Claus Haagen Jensen, som Pind mener gentagne gange har udtalt sig »moraliserende« i stedet for at holde sig til juraen.

»Moral kan man altid diskutere, men en politiker, der ser sig selv hængt ud for ulovligheder, bliver alt andet lige hårdere ramt end mange andre. Det er et spørgsmål om ære. Værdighed,« skrev Søren Pind i sin kronik.

Tirsdag afviste Lars Løkke Rasmussen på sit ugentlige pressemøde at kommentere sagen, som han ikke mente, at han vidste nok om.

»Den må udviklingsministeren selv stå til ansvar for,« sagde statsministeren.

Over grænsen

Men det er ikke godt nok, mener SF’s Kamal Qureshi, der nu vil sende et såkaldt §20-spørgsmål til statsministeren om sagen. Statsministeren er ifølge loven forpligtet til at svare Folketinget på spørgsmålet.

»Man kan sagtens være uenig med Claus Haagen Jensen, det er jeg selv tit, men det duer ikke, at en minister misbruger sit virke til at intimidere offentlige ansatte til at holde mund. Det er over grænsen med disse meget personlige perfide angreb,« siger Kamal Qureshi.

Claus Haagen Jensen har skrevet til Søren Pind for at få en forklaring eller undskyldning - i modsat fald vil han indlede en injuriesag.

Søren Pind har fortsat ikke haft lyst til at tale med Jyllands-Posten om sagen.

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Hæng et sygehusskilt på væggene: Vi behandler ikke racister

Harun Demirtas
Er du virkelig i tvivl om, om en sygeplejerske med tørklæde kan hjælpe dig, må du finde et land, hvor der ingen muslimer findes. For du får ikke lov til at fravælge en pga. udseende eller religion

Blog: Martin Ågerup pjatter videre

Morten Uhrskov Jensen
Det er gået op for mig, at man kan være mangeårig direktør for en liberal tænketank uden overhovedet at dokumentere sine påstande med kvantitative data.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her