Annonce
Politik

Barfoed forsøger at få Hizb ut-Tahrir forbudt

Justitsminister Lars Barfoed (K) har bedt rigsadvokaten om at undersøge, om det er muligt at opløse Hitz ut-Tahrir.

Arklivfoto: Jan Dagø

Justitsminister Lars Barfoed (K) har bedt rigsadvokaten om at undersøge, om det er muligt at opløse Hitz ut-Tahrir

- Udtalelserne om væbnet modstand er oprørende. Jeg beder nu rigsadvokaten genoverveje, om der kan rejses en sag ved domstolene om opløsning af Hizb ut-Tahrir. siger Lars Barfoed til Ritzau.

Samtidig skal Københavns Politi vurdere, om de udtalelser, Hizb ut-Tahrir er kommet i forbindelse med et omstridt debatmøde, som den islamiske foreningen planlægger at holde, indeholder en overtrædelse af straffeloven.

Væbnet modstand i Afghanistan

Debatmøde, der skal holdes i Den Sorte Diamant, "skal sætte fokus på pligten til væbnet modstand for muslimer i Afghanistan og omegn. Vi anser denne modstand som fuldt ud legitim. I den sammenhæng vil myndighedernes forsøg på at kriminalisere eller intimidere enhver krigsmodstander også blive belyst".

Sådan skriver foreningen i invitationen, der viser billeder af danske, svenske og norske kister på et kort over Afghanistan.

- Københavns Politi skal se på det samlede materiale, og det er klart, at det må indgå i rigsadvokatens vurdering, hvad Københavns Politi når frem til, siger Lars Barfoed.

Nej til forbud i 2008

I sommeren 2008 kom rigsadvokaten med en redegørelse om en eventuel opløsning af Hizb ut-Tahrir. Her var konklusionen, at der ikke var grundlag for at rejse en sag om forbud mod foreningen.

- Men rigsadvokaten sagde samtidig, at der var grund til at have skærpet opmærksomhed i forhold til foreningen. Så der er skabt en ordning, så rigsadvokaten løbende bliver orienteret fra politikredsene og PET, siger justitsministeren

Ritzau

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Om Fox-kritikken af Danmark: Når sandheden skal frem

Gennem generationer har danskerne valgt at opbygge samfundet anderledes end USA, hvilket aldrig har afholdt også danske politikere fra at kritisere amerikanerne for den måde, hvorpå de har valgt at indrette sig.
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Det er ikke et mål, at flere skal i folkeskolen

Jens-Kristian Lütken
Det er noget helt særligt dansk, at det brede flertal af befolkningen har råd til at vælge frit mellem folkeskolen eller et privat tilbud.

Blog: 10 sandheder om folkeskolen

Lars Boje Mathiesen
Så ramte et nyt skoleår. Her er 10 ting, som mange partier ikke vil indrømme.
Annonce
Bolig
Danmarks svar på San Francisco: På toppen af alting bor borgparret fra Vejle
Ægtepar har adopteret middelalderstilen, siden de for halvandet år siden flyttede ind i Vejles nok mest specielle "borghus" med ”katakomber”, buer og hvælvinger. 
Se flere
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her