Annonce
Politik

Barfoed forsøger at få Hizb ut-Tahrir forbudt

Justitsminister Lars Barfoed (K) har bedt rigsadvokaten om at undersøge, om det er muligt at opløse Hitz ut-Tahrir.

Arklivfoto: Jan Dagø

Justitsminister Lars Barfoed (K) har bedt rigsadvokaten om at undersøge, om det er muligt at opløse Hitz ut-Tahrir

- Udtalelserne om væbnet modstand er oprørende. Jeg beder nu rigsadvokaten genoverveje, om der kan rejses en sag ved domstolene om opløsning af Hizb ut-Tahrir. siger Lars Barfoed til Ritzau.

Samtidig skal Københavns Politi vurdere, om de udtalelser, Hizb ut-Tahrir er kommet i forbindelse med et omstridt debatmøde, som den islamiske foreningen planlægger at holde, indeholder en overtrædelse af straffeloven.

Væbnet modstand i Afghanistan

Debatmøde, der skal holdes i Den Sorte Diamant, "skal sætte fokus på pligten til væbnet modstand for muslimer i Afghanistan og omegn. Vi anser denne modstand som fuldt ud legitim. I den sammenhæng vil myndighedernes forsøg på at kriminalisere eller intimidere enhver krigsmodstander også blive belyst".

Sådan skriver foreningen i invitationen, der viser billeder af danske, svenske og norske kister på et kort over Afghanistan.

- Københavns Politi skal se på det samlede materiale, og det er klart, at det må indgå i rigsadvokatens vurdering, hvad Københavns Politi når frem til, siger Lars Barfoed.

Nej til forbud i 2008

I sommeren 2008 kom rigsadvokaten med en redegørelse om en eventuel opløsning af Hizb ut-Tahrir. Her var konklusionen, at der ikke var grundlag for at rejse en sag om forbud mod foreningen.

- Men rigsadvokaten sagde samtidig, at der var grund til at have skærpet opmærksomhed i forhold til foreningen. Så der er skabt en ordning, så rigsadvokaten løbende bliver orienteret fra politikredsene og PET, siger justitsministeren

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Vi skal have kørekort på mobilen

Eva Kjer Hansen
Slut med at glemme de vigtigste kort som sygesikringskortet og kørekortet.

Blog: Hippier i pænt tøj taler ud

Mikael Jalving
Vær altid på vagt over for de velklædte skurke i politik, medier og uddannelse. Som oftest siger de ét, mener noget andet og gør noget helt tredje.
Annonce
Bolig
Gør din bolig grønnere: Skab dit eget mini-økosystem
Uanset tendenserne inden for boligindretning spiller grønne planter altid en rolle. Se her hvordan du kan lave din egen lille plante-udstilling. 
Se flere
Test: Stor lyd og støjreduktion i nakkebøjlen
Voyager 6200 UC giver dig et overdådigt udvalg af funktioner til både forretning og fornøjelse i en diskret nakkebøjle, der kan hænge om halsen hele dagen uden at genere 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her