Annonce
Politik

Domstol bremser igen tvangsudsendelser

Med 34 nye sager har den europæiske menneskeretsdomstol nu bremset i alt 203 tvangsudsendelser af asylansøgere fra Danmark til Grækenland.

Foto fra dansk asylcenter. Arkivfoto: Kim Agersten

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol har igen grebet ind og forhindret, at Danmark tvangsudsender asylansøgere til Grækenland.

Det drejer sig om i alt 34 sager, hvor menneskeretsdomstolen ikke mener, at det er forsvarligt at sende asylansøgerne til Grækenland.

Med de seneste 34 sager har domstolen nu grebet ind i alt 203 gange og forhindret tvangsudsendelser.

400 i risikozone

Ifølge Dansk Flygtningehjælp risikerer ca. 400 asylansøgere i Danmark at blive tvangsudsendt til Grækenland, og flygtningehjælpen arbejder på højtryk for at fremlægge alle sager for menneskerettighedsdomstolen.

- Det vil vi fortsætte med, for at sikre samtlige asylansøgere fra Grækenland adgang til asylbehandling. Med de seneste 34 sager er vi halvvejs i mål, siger generalsekretær Andreas Kamm fra Dansk Flygtningehjælp.

Asylansøgerne kommer hovedsagelig fra Afghanistan og Syrien.

Bryd forordningen

Dublin-forordningen siger ellers, at asylsøgeres sager skal behandles i det EU-land, ansøgeren først ankommer til.

Men torsdag opfordrede både FN's Flygtningehøjkommissariat, UNHCR, og Europarådets kommissær for menneskerettigheder, Thomas Hammarberg, de europæiske regeringer til at stoppe tvangsudsendelser til Grækenland, oplyser Dansk Flygtningehjælp.

Det græske asylsystem er brudt sammen, og ifølge flygtningehjælpen beskriver UNHCR situationen for asylansøgere i landet som en humanitær krise.

Grækenland registrerer hvert år 20.000 asylansøgere, men har kun plads til omkring 1000 på sine asylcentre. 45.000 uafsluttede sager afventer afgørelser, og kun omkring 400 mennesker om året opnår asyl.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Fodbold uden dommerfejl er ikke fodbold

Jens-Kristian Lütken
Magien forsvinder fra fodbold, hvis den skal være ren og retfærdig
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her