TV 2 skifter redaktør inden duel

Lars Løkke Rasmussens tidligere spindoktor skal alligevel ikke skal være redaktør på aftenens TV-duel. Hun er ikke den rette til denne debat, lyder TV 2's vurdering

Artiklens øverste billede
Ulla Østergaard (her sammen med Naser Khader) skal alligevel ikke styre duellen mellem Søvndal og Løkke. Foto: Polfoto

TV 2 erkender som det første medie nu åbent, at en tidligere spindoktor, der i dag arbejder som journalist, kan være uegnet til at dække bestemte politiske sager.

Det bliver således alligevel ikke Lars Løkke Rasmussens tidligere spindoktor Ulla Østergaard, der skal være redaktør på duellen, når Lars Løkke Rasmussen i aften står ansigt til ansigt med Villy Søvndal live klokken 20 på TV 2 News.

Det var ellers meningen frem til i går.

Tidligere spindoktor

Hun og TV 2 har i fællesskab vurderet, at hun ikke er den rette til at styre aftenens duel..

Ulla Østergaard er nemlig tidligere spindoktor for Lars Løkke Rasmussen, mens han var sundhedsminister. Da aftenens debat handler om et eneste emne, nemlig sundhed, herunder overbetalingen af de private hospitaler, der tog sin begyndelse, mens Lars Løkke Rasmussen var sundhedsminister, mener kanalchef Mikkel Hertz, at Ulla Østergaard ikke er den rette.

”Ulla Østergaard har selv fundet, at i præcis denne sammenhæng er det smartest, at hun ikke selv sad i stolen. Debattens afsæt handler jo om noget, der blev behandlet, mens hun var særlig rådgiver for Lars Løkke Rasmussen i sundhedsministeriet 2006. Den sag er i mellemtiden blevet en varm kartoffel, så der er ingen grund til, at lige præcis hun sidder som redaktør på netop denne udsendelse,” siger kanalchef Mikkel Hertz.

Mener I så, at hun er inhabil i denne sag?

”Nej, det er for forenklet. Ulla passer sit arbejde upåklageligt, og hendes loyalitet ligger efter min bedste vurdering udelukkende her hos News. Vi vil ikke have at nogen skulle komme og beskylde os for at tage usaglige hensyn, selv om det ikke er berettiget. Men debatten har et historisk udgangspunkt, og Ulla Østergaard arbejdede for Lars Løkke Rasmussen på det tidspunkt. I det lys er det sådan set meget enkelt.”

Hvorfor handler det så ikke om habilitet?

”Fordi jeg er fuldstændig overbevist om, at hvis Ulla producerede det program ville det blive fremragende og fair over for alle," siger Mikkel Hertz.

Klip slettet efter opkald

Ulla Østergaard er tidligere blevet kritiseret for stadig at have for tæt kontakt til Lars Løkke Rasmussen. Hun ringede blandt andre til statsministeren for at undskylde, at en TV 2-journalist havde interviewet statsministeren uden forudgående aftale om overbetalingen af privathospitalerne.

Statsministeren skældte journalisten ud for åben skærm, men TV 2 viste aldrig klippet. Mikkel Hertz slettede nemlig personligt og højst usædvanligt optagelsen fra TV 2s arkiv. Mikkel Hertz har siden beklaget sletningen.

Redaktør på aftensens duel bliver i stedet Søren Søltoft. Duellen vakte allerede opsigt i wekenden, da Venstre krævede, at debatten kun skulle handle om et emne, nemlig, sundhedsvæsenet, som Lars Løkke Rasmussen har indgående kendskab til, både fra sin tid som amtsborgmester og som sundhedsminister.

DR takkede nej

SF havde ellers bedt om at få flere emner på banen, blandt andet folkeskolen, der er et hedt emne efter sidste uges PISA-undersøgelse. Venstre ville dog ikke give sig, og Danmarks Radio endte med at takke nej til at sende duellen, da man ikke ville afgive retten over duellen til Venstre.

Mikkel Hertz afviser dog, at man er gået på kompromis med den journalistiske afhængighed.

Har Lars Løkke det lettere på TV 2 News end på DR?

"Jeg aner ikke, hvad DR har haft af overvejelser," siger Mikkel Hertz.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.