Thorning kritiseres for debatkultur

Adskillige af jp.dk's læsere er utilfredse med afbrydelser under tv-debat.

Artiklens øverste billede

Masser af tv-seere har tilsyneladende i aftes siddet og bandet og ladet sig irritere under torsdagens tv-debat mellem Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt og Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard.

I hvert fald at dømme ud fra de mange indlæg, som er kommet her på jp.dk, hvor vi har bedt vore læsere bedømme den politiske topduel.

Tv: Se klip fra tv-debatten her

Et klart flertal af jp.dk's læsere mener, at det var Pia Kjærsgaard, der "vandt" duellen. For fleres vedkommende hænger "sejren" sammen med den aggressive facon, som Helle Thorning-Schmidt benyttede sig af under den til tider hidsige debat.

"Pia Kjærsgaard virker ægte og menneskelig, hvor Helle Thorning virker manisk og iscenesat af spindoktorer. Hun taler i overskrifter og punchlines, hvorimod Pia Kjærsgaard appellerer til følelser og sund fornuft. Helle Thornings aggressive og overlegne facon gav bagslag, for hun har jo intet at have det i, og det afslørede Pia Kjærsgaard på fornem vis," skriver J. Poulsen fra Holbæk.

B.B. Nielsen, Silkeborg,supplerer:

"På troværdighed og redelighed vandt Pia klart. Hun og VKO har sparet os for titusindvis af indvandrere på overførselsindkomst. Dertil er der ført en socialt ansvarlig politik, der har gjort, at vi har klaret os gennem krisen bedre end de fleste andre EU-lande. På demagogi, glatte ord og overfladiskhed stod Helle Th. til gengæld som aftenens vinder. Intet, absolut intet havde hun at byde på andet end kritik, kritik og atter kritik. Tomme tønder buldrer som bekendt mest."

Kirsten Rasmussen, Vordingborg, konstaterer fyndigt, at Pia Kjæsgaard "vandt både på sin humor og tv-tække", mens Knud Daugaard, Højbjerg skriver:

"Helle T. tabte stort. Hun er en dårlig debattør, som afbryder hele tiden - hun har ingen alm. debatkultur. Hun "bræger" løs med som en anden programmeret robot. Pia K ved meget mere, hvad hun taler om. Jeg har meget svært ved at se Helle T som statsminister - tænk "statsmand" m/k - det har hun overhovedet ikke format til.

Også Dorte Jansen, Præstø, lod sig irritere:

"Helle brugte mere end halvdelen af sin taletid på at nedgøre Pia. Pia brugte mere end halvdelen af sin taletid på indvandrere. Når Helle hele tiden skulle bruge luft på at blive uforskammet personlig over for Pia, og når Pia ikke kunne abstrahere fra sin indvandrepolitik, var det meget svært at finde ud af, hvad deres egne visioner til Danmarks fremtid er. Helle virkede hovski-snovski. Pia en hel del mere jordnær. De kan begge lære af hinanden - både det positive og negative. Vindere!!! Debat!"

Bjarne Hanssen, Rødovre, mener, at snakken om folkeskolen blev skæbnesvanger for Thorning:

"Helle T tabte hele forestillingen på gulvet, da hun lod sig slå ud for fuld styrke, da forsamlingen buede af hendes oplæg til folkeskolen og det beviser, at hun ikke har format til en ledende politisk plads som Danmarks statsminister. Hun var ved at bryde sammen da hun "forsvarede sit valg af privatskolen," og det gør man ikke som politiker, da overhører man negative tilråb fra salen."

Blandt jp.dk's læsere er der dog også en del, der mener, at Helle Thorning-Schmidt klarede debatten bedst. Det gælder eksempelvis

B Styrishave, Ringsted:

"Helle vandt klart og Pia tabte stort. Nu har Pia Kjærsgaard kæftet op om danskhed i de sidste 20 år. Og hun har beskyldt flygtninge og indvandrere for alle mulige ting, blandt andet at underminere danskheden. Og så kan hun ikke engang definere danskheden når hun bliver spurgt. Hvor latterligt er det lige? Og hvad er danskhed så ifølge Pia K., når hun nu skal svare? Øhhhh, æhhhh, vejret!! Og kartofler! Ja, det er flot, Pia."

Edvard M, 4970, mener også, at Thorning var bedst:

"Helle Thorning vandt, men igen, på en noget billig baggrund. Det er forståeligt, at mange blandt publikum grinede højlydt, da Pia salvelsesfuldt fortalte om alt det "gode" hun havde gjort for alm. lønmodtagere. Publikum tænkte sikkert en del på Dansk Folkepartis løftebrud imod lønmodtagerne, da Pia "som en tyv om natten" fjernede halvdelen af deres dagpengeret og børnechecken. Mange tænkte sikkert også på Pias nye snobbe-pointsystem - en håndværker får nul point, en professor 80 point :)

Træt af indvandrerdebat

Endelig er der foreløbig en halv snes læsere, der mener, at debatten slet ikke fik nogen vinder.

"Hvem vandt? Ingen. Vi klager alle ovre den skringre tone i debatten. Hvornår er det blevet god tone at afbryde et indlæg og chikanere ens debattør?? Jeg gider ikke disse "træf", hvor der skal være en vinder. Det dræber enhver form for værdidebat. Kan vi ikke komme frem til overskrifter som fx: "emnet indvandring blev belyst af begge parter i god ro og orden, hvor begge fremførte deres argumenter og værdier til problemstillingen"? Jeg ser IKKE disse udsendelser. Der er kun én taber: demokatiet, skriver Henning Jensen, Horsens.

På samme linje er Jan Erik Sørensen, Randers:

"Taberne i denne debat er det danske samfund. To betydningsfulde politikere, betalt af samfundet, kan ikke tale om andet end udlændinge. Vi har altså en finanskrise i Europa. Vi belåner Danmark hvert sekund for at klare dagen og vejen, og alligevel bruges tiden på at snakke udlændinge.

Og Jens Olsen, 4600, undrer sig:

"Så selv kun første halvdel af udsendelsen og én ting undrer mig utrolig meget: Hvorfor fylder pointsystem og indvandring så meget i den politiske debat? Har vi ikke andre udfordringer? Eksempelvis at hele Europa er ved at blive kørt bagud af en voksende veluddannet befolkning i BRIK-landene. (Brasilien, Rusland, Indien og Kina, red.)

Tv: Se klip fra tv-debatten her

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.