DF'er udvandrede i sympati med nazi-råber
Da EU-parlamentet onsdag stemte om en række nye tiltag, var medlem af parlamentet for Dansk Folkeparti Morten Messerschmidt ikke at finde i salen.
Han valgte nemlig at udvandre i sympati med den britiske parlamentariker Godfrey Bloom, der blev smidt ud af parlamentet for at have kaldt den tyske EU-parlamentariker Martin Schultz for en "udemokratisk fascist".
Tv: Se episoden her
- Det er en total farce det her, og derfor valgte jeg at udvandre. Schultz har tidligere sagt lige så groteske ting, uden at der skete noget, og det er fuldstændig uacceptabelt, at der ikke er ens regler for alle, siger Morten Messerschmidt.
Optrinnet begryndte, da Bloom under en debat onsdag morgen sagde "ein Volk, ein Reich, ein Fúhrer" mens Schultz holdt tale i parlamentet, og da han senere også kaldte Schultz for "fascist" valgte formandskabet for parlamentet at smide briten ud.
Nægtede at forlade salen
Han vendte dog tilbage senere på dagen men nægtede fortsat at give en undskyldning og ville heller ikke forlade salen, før han blev truet med, at sikkerhedsvagter ville gribe ind.
Morten Messerschmidt siger, at han ikke selv ville have brugt de ord, som Bloom gjorde, men at sagen for ham handler mere om den forskelsbehandling, der er mellem hans EU-skeptiske gruppe og de andre grupper i parlamentet.
- Vi bliver forskelsbehandlet gang på gang. Vi får lukket mikrofoner, mens vi holder tale, og vi kunne ikke få en afstemning om Schultz, sådan som der var om Bloom, siger Messerschmidt.
Hans partikollega Anna Rosbach, som også er EU-parlamentariker valgte i modsætning til Morten Messerschimdt at blive i salen.
Hun forklarer det med, at hun gerne ville give en såkaldt stemmeforklaring efter afstemningen, men er i øvrigt enig i, at der er problemer med forskelsbehandling.