Annonce
Politik

DF vil stoppe børnecheck til EU-borgere

Polakker og sæsonarbejdere fra andre EU-lande skal ikke kunne få udbetalt børnecheck efter blot en times arbejde i Danmark. Derfor bør børnechecken ændres til et skattefradrag, så Danmark ikke hænger på regningen i adskillige år.

Det siger Dansk Folkepartis EU-ordfører Pia Adelsteen, som har bedt skatteminister Troels Lund Poulsen (V) forklare, hvor meget vi betaler til børn i andre EU-lande.

- Vi skal i stedet for overveje at lave et fradrag i skatten. Så er det mennesker, som også betaler skat i Danmark, siger kun.

Børnechecken sendes ud af landet til EU-borgere, fordi en EU-forordning fra den 1. maj 2010 ikke stiller mindstekrav til, hvor længe de har arbejdet i Danmark. Pia Adelsteen mener, at Danmark bør overveje at bryde EU-forordningen, som har direkte retskraft i Danmark.

DF: Vi undergraver os selv

- Vi er ved at undergrave vort sociale system. Bliver det næste, at man har ret til efterløn, blot man har arbejdet tre måneder i Danmark? Vi har ikke råd til at betale børnecheck til folk, som kommer på kort visit i Danmark, mener Pia Adelsteen.

Hun afviser et optjeningsprincip som folkepensionen, som først udbetales fuldt til borgere, som har levet 40 år i Danmark. Det kan ikke gennemføres for børnechecken, mener hun.

Men når vi er med i klubben, må vi følge de fælles regler. Alternativet er at melde sig ud af EU?

- Det kan man godt sige, men det er ikke alle regler i EU, som Dansk Folkeparti støtter. Der er masser af ting, vi er imod. Det dur simpelt hen ikke, at et lands socialsystem tilfalder alle EU-borgere, når Danmark er så lille et land, siger Pia Adelsteen.

LÆS OGSÅ: EU-borgere får dansk børnecheck

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Fodbold uden dommerfejl er ikke fodbold

Jens-Kristian Lütken
Magien forsvinder fra fodbold, hvis den skal være ren og retfærdig
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her