Politik

DF: Bare bryster betyder frit samfund

Flere partier har langet ud efter DF, der vil have bare bryster med i Danmarksfilm.

Integrationsordfører Martin Henriksen (DF). Arkivfoto: Bo Svane

Står det til Dansk Folkeparti, skal der vises billeder af topløse kvinder i Danmarksfilmen, som fra på mandag skal bruges til en ny indvandringsprøve.

Mens den radikale Manu Sareen kalder forslaget "tåbeligt", foreslår den konservative Naser Khader på sin Facebook-side, at der i stedet vises billeder af svin på filmen. Dansk Folkeparti holder dog fast på brysterne.

"Jeg kan godt lide, at de radikale kommer op af stolene, når vi siger bare bryster. Men pointen med det er, at vi ønsker at gøre det klart, at vi lever i et frit samfund. Vi har erfaring med, at der søger indvandrere til landet, som har den holdning, at kvinder, der klæder sig på en bestemt måde, er mindre værd. Det er en måde at vise indvandrerne, at man selv må bestemme her i landet," forklarer Martin Henriksen, der er socialordfører for Dansk Folkeparti og medlem af integrationsudvalget.

En god introduktion

Det var Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Peter Skaarup, der torsdag lancerede bryst-forslaget.

"Jeg ved godt, at der er nogen, der trækker på smilebåndet, men vi mener, at bare bryster kan være en god introduktion til Danmark. Og så er de jo pæne," siger Martin Henriksen med et grin.

Omkring Naser Khaders forslag med at vise billeder af svin på filmen, siger Martin Henriksen således:

"Det vil ikke genere mig. Det er en del af dansk kultur, og det er oplagt, da vi eksporterer det."

Ingen minister skal væltes

Til spørgsmålet om, hvor vigtigt Dansk Folkeparti egentlig finder deres eget forslag, svarer socialordføreren ganske klart.

"Der er i hvert fald ikke nogen minister, der skal væltes på baggrund af et par bare bryster," siger Martin Henriksen.

Danmarksfilmen, skal bruges som forberedelse til den indvandringsprøve, som alle, der søger familiesammenføring, fra på mandag skal bestå. Prøven er inspireret af en tilsvarende hollandsk prøve, og i den film optrådte topløse kvinder.

Filmen er lidt over halvanden time lang og findes på dansk og 18 andre sprog. Den kan ses på Udlændingeservices hjemmeside www.nyidanmark.dk

null
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Social dumping? Det svineri vil vi ikke have her.

Louis Jacobsen
Når man arbejder som underentreprenør for Københavns Kommune, skal der ikke udføres social dumping. Det vil sige, at der skal lønnes efter de landsdækkende overenskomster.

Blog: Afpresning er ikke bare kriminelt, men politisk

Erik Winther Paisley
Det er måske eneste gang, jeg skriver disse ord, men nu må staten hævde sit territorium - og vise banderne, hvem der bestemmer.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her