Annonce
Politik

Her er de ni, der vil ændre dansk politik

Liberal Alliance præsenterer i dag sine spidskandidtater til det kommende folketingsvalg.

Liberal Alliances spidskandidater til det kommende valg er fra venstre: Villum Christensen, Mette Bock, Ole Birk Olesen, Anne Sophia Hermansen, Joachim B. Olsen, Anders Samuelsen, Leif Mikkelsen, Simon Emil Ammitzbøll og Merete Riisager. Foto: Liberal Alliance

"Her er et hold, der kan og vil levere det, der mangler på Christiansborg."

Sådan præsenterer partileder Anders Samuelsen håbefuldt det hold, som til det kommende folketingsvalg vil kæmpe sig til et fodfæste i dansk politik.

Fire kendte og fem nye

Udover sig selv og de allerede kendte kandidater Simon Emil Ammitzbøll, Villum Christensen og Leif Mikkelsen, er der tale om fem nye kort:

Det er partilederens søster Mette Bock, redaktøren på den borgerlige netavis 180grader Ole Birk Olesen, kuglestøderen Joachim B. Olesen, pressechef Anne Sophia Hermansen samt virksomhedskonsulent Merete Riisager.

"Som man hurtigt kan se, er det folk af en helt anderledes solid støbning og tyngde, end man normalt finder på Christiansborg. Men det er jo også nødvendigt, hvis man har som ambition at genindføre fornuften i dansk politik og skabe et liberalt samfund med respekt for den gode indsats og retten til at leve sit liv, som man vil," skriver Anders Samuelsen i en annonce i dagspressen i dag.

LÆS OGSÅ: Fra socialdemokrat til liberal på et år

Fra SF til Liberal Alliance

Mette Bock har en bred erhvervskarriere bag sig. Hun har været direktør i Muskelsvindfonden og har haft en række tillidsposter i uddannelsessektoren, bl.a. som medlem af bestyrelsen for Syddansk Universitet og formand for cvu vita. Desuden har hun været chefredaktør og adm. direktør på Syddanske Medier og direktør for DR Programproduktion. Hun har tidligere været næstformand i både SF og Det Radikale Venstre. I 2006 blev Mette Bock kåret som Årets Erhverskvinde.

Kaospiloterne

Mette Bock har desuden haft en lang række tillidsposter. I 1997 var hun bestyrelsesformand for Frit Oplysningsforbund i Århus og fra 1992-1996 var hun medlem af KaosPiloternes Pædagogiske Råd. I 2000-2002 var hun bestyrelsesformand for Learning Lab Denmark, og siden 2003 har hun været medlem af bestyrelsen for Syddansk Universitet. Siden 2007 har hun været medlem af Grundtvig-Akademiets Akademiudvalg, og siden december 2009 har hun siddet i repræsentantskabet for Kunstrådet.

Liberal stemme i medierne

Anne Sophia Hermansen er pressechef i den finansielle sektor og aktiv blogger på Berlingske.dk, hvor hun har markeret sig som liberal stemme i ligestillings- og kulturdebatten. Hun er fast gæst i 'Søndagsfrokosten' på P1 og i 'Ugens Værste' i Deadline på DR2, og hun har tidligere deltaget i 'Smagsdommerne' på DR2.Merete Riisager er uddannet cand.mag.pæd. og arbejder som selvstændig konsulent inden for HR. Som selvstændig brænder hun for erhvervs- og uddannelsespolitik. Merete Riisager har i en årrække været folketingskandidat for Det Radikale Venstre på Fyn som suppleant for Niels Helveg Petersen.

Borgerlig redaktør

Ole Birk Olesen er journalist og redaktør på den borgerlige netavis 180Grader. Han skrev i 2007 debatbogen Taberfabrikken, og det er særligt velfærdssamfundets indretning og spørgsmålet om økonomiske reformer, som interesserer ham.Kuglestøder og danser

Joachim B. Olsen var kuglestøder fra 2002 til 2009, OL-medaljevinder og er i dag talsmand og formand for Danske Elitesportsudøveres Forening. Han har tidligere studeret historie i USA. Ellers har han været kendt i offentligheden som deltager i tv-underholdningsprogrammet "Vild med dans".

SE TV: Derfor valgte Samuelsen kuglestøderen

LÆS OGSÅ: Kuglestøder vil i Folketinget

LÆS OGSÅ: Eks-kuglestøder støtter Wammen

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Bock: Jeg var kun SF'er i kort tid
Det var ikke alt, der var nyt for Mette Bock, da hun torsdag blev præsenteret som folketingskandidat for Liberal Alliance. For den tidligere chefredaktør for JydskeVestkysten og programdirektør for DR har også forsøgt at blive valgt til Folketinget for SF og de Radikale.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Kuppet mod Europa. Kuppet mod det fælles

Elsebeth Gerner Nielsen
Vi har brug for helt nye systemer, hvis Europa og nationalstaterne skal forsvares mod det værste i den globale udvikling.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her