Kommuner må nu slå hårdt ned på skyldnere

Landets 98 kommuner vil fremover slå langt hårdere ned på borgere, som har gæld til kommunen. De senere år er danskernes gæld til kommunerne nemlig vokset, og det går ikke i en situation, hvor kommunernes økonomi er særlig stram på grund af den økonomiske krise, siger formand for KL, Jan Trøjborg (S).

Artiklens øverste billede
Kommunerne må nu sætte ind over for personer, som bevidst forhaler betalingen af børne- og underholdsbidrag. Arkivfoto: Carsten Andreasen

- Vi har aftalt med regeringen, at den nu vil tage helt andre værktøjer i brug for at opkræve den gæld, borgerne har til kommunerne fra eksempelvis ubetalte p-bøder, daginstitutionspladser og underholdsbidrag. Her har vi længe efterspurgt en mere håndfast linje fra regeringen, siger Jan Trøjborg.

Som led i økonomiaftalen med regeringen får kommunerne blandt andet ret til at trække forældre det fulde beløb i børnechecken, hvis de ikke betaler for deres barns daginstitutionsplads.

Rykkerbreve og retssager

Kommunernes rykkerbreve skal ensrettes, og det skal sikres, at de kan bruges i en eventuel retssag mod besværlige skyldnere. Kommunerne og regeringen er også enige om at finde en model for, hvordan små beløb som p-bøder kan inddrives med en mindre månedligt betaling uanset borgerens indkomstforhold.

Reglerne for betaling af underholdsbidrag til en tidligere ægtefælle bliver også strammet op, så det ikke længere kan betale sig at spekulere i at udskyde betalingen.

Skatteministeriet vil desuden fremover sørge for, at den enkelte borger i sin skattemappe kan se, hvor meget man skylder det offentlige.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.