Politik

Disse kommuner får fattighjælp

Nu kan 32 kommuner glæde sig over, at de får en økonomisk håndsrækning fra staten. De har således fået penge fra en pulje på 500 millioner kroner til særligt trængte kommuner - også kendt som fattighjælpen.

Bertel Haarder (V). Arkivfoto: Lars Krabbe

De kommuner, som har fået størst økonomisk hjælp, er Odsherred og Hjørring med henholdsvis 18 og 19 millioner kroner.

Hele 60 kommuner har søgt om penge fra puljen, og dermed er 28 kommuner blevet forbigået. Blandt de forbigåede er Hillerød Kommune og Ikast-Brande Kommune.

Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder (V) har fordelt pengene på baggrund af kommunernes ansøgninger.

Håndsrækning

- Med udmeldingen af særtilskud gives en håndsrækning til at også kommuner med særlige økonomiske udfordringer kan få budgetterne til at balancere og kan gennemføre investeringer i blandt andet bedre rammer i daginstitutioner, skoler og på ældreområdet", siger Bertel Haarder i en pressemeddelelse.

Kommunerne har i alt fået 380 millioner kroner. Dermed er der stadig 120 millioner tilbage i puljen, som ifølge indenrigs- og sundhedsministeriet skal bruges til blandt andet udviklingsaftaler og til at støtte kommunernes forsøgsprojekter i landdistrikterne.

Se tilskuddene til vanskeligt stillede kommuner landet over her

Se særtilskud til vanskeligt stillede kommuner i hovedstadsområdet her

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Du er blandt venner i en boghandel

Mikael Jalving
Når du træder ind i en af disse endnu eksisterende katedraler, er det som at træde ind i en tidskapsel og mærke, hvor meget du har misset i mellemtiden.
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Stjernearkitektens lovende lillesøster: Jeg elsker ikke fermenterede fårenosser, men jeg elsker traditionen
29-årige Victoria Eliasdottir er udråbt som en af Europas lovende unge kokke. Når hun ikke er i køkkenet på sin brors kunstfabrik i Berlin, drømmer hun sig tilbage til Island og blodpølse med kanel og gule beder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her