Annonce
Politik

Danske EU-politikere må æde valgløfte

Efter et år i EU-parlamentet må danske medlemmer erkende, at der er ét valgløfte, som de får problemer med.

Hvedemark. Foto: AP/Charlie Riedel

De tog til Bruxelles med ambitionen om, at nu skulle der rykkes ved landbrugsstøtten.

Men ét år efter valget må danske medlemmer af EU-parlamentet erkende, at de løber hovedet mod EU-muren.

- Der er et massivt flertal i både rådet (ministerrådet, red.) og parlamentet, der synes, at landbrugsstøtte er en rigtig god ting, siger Bendt Bendtsen fra parlamentets konservative gruppe.

Det er ellers et område, hvor de danske medlemmer er enige over en bred kam. Fra konservative til SF.

- Vi er nok lidt mere liberale heroppe nordpå. Vi tror ikke på, at de heftige støtteordninger og protektionisme er vejen frem. Det er sjovt at se, at man lige pludselige stemmer sammen med Bendt Bendtsen og Søren Søndergaard, siger SF's Emilie Turunen.

Ikke noget at stille op

Daværende landbrugskommissær, Mariann Fischer Boel, annoncerede i efteråret, at hendes budget var udtømt og sammenlignede sig selv med en fugl, der blev plukket levende.

Det gjorde hun i forbindelse med, at et overvældende flertal af EU's landbrugsministre besluttede, at nu skulle der oprettes en fond på 280 millioner euro til trængte mælkebønder.

Men der var ikke noget at stille op, og da et flertal i parlamentet er af samme holdning som ministrene, er det derfor heller ikke hér, at foden bliver sat ned.

- Vi har i valgkampen sagt, at vi vil flytte penge fra landbruget over i forskning og udvikling, og det vil jeg stadig kæmpe for, men der er ingen tvivl om, at det bliver en lang og sej kamp, siger Bendt Bendtsen.

Han håber, at Danmark kan påvirke tingene, når vi overtager det roterende formandskab igen i 2012.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Om Fox-kritikken af Danmark: Når sandheden skal frem

Gennem generationer har danskerne valgt at opbygge samfundet anderledes end USA, hvilket aldrig har afholdt også danske politikere fra at kritisere amerikanerne for den måde, hvorpå de har valgt at indrette sig.
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Det er ikke et mål, at flere skal i folkeskolen

Jens-Kristian Lütken
Det er noget helt særligt dansk, at det brede flertal af befolkningen har råd til at vælge frit mellem folkeskolen eller et privat tilbud.

Blog: 10 sandheder om folkeskolen

Lars Boje Mathiesen
Så ramte et nyt skoleår. Her er 10 ting, som mange partier ikke vil indrømme.
Annonce
Bolig
Danmarks svar på San Francisco: På toppen af alting bor borgparret fra Vejle
Ægtepar har adopteret middelalderstilen, siden de for halvandet år siden flyttede ind i Vejles nok mest specielle "borghus" med ”katakomber”, buer og hvælvinger. 
Se flere
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her