Annonce
Politik

Danske EU-politikere må æde valgløfte

Efter et år i EU-parlamentet må danske medlemmer erkende, at der er ét valgløfte, som de får problemer med.

Hvedemark. Foto: AP/Charlie Riedel

De tog til Bruxelles med ambitionen om, at nu skulle der rykkes ved landbrugsstøtten.

Men ét år efter valget må danske medlemmer af EU-parlamentet erkende, at de løber hovedet mod EU-muren.

- Der er et massivt flertal i både rådet (ministerrådet, red.) og parlamentet, der synes, at landbrugsstøtte er en rigtig god ting, siger Bendt Bendtsen fra parlamentets konservative gruppe.

Det er ellers et område, hvor de danske medlemmer er enige over en bred kam. Fra konservative til SF.

- Vi er nok lidt mere liberale heroppe nordpå. Vi tror ikke på, at de heftige støtteordninger og protektionisme er vejen frem. Det er sjovt at se, at man lige pludselige stemmer sammen med Bendt Bendtsen og Søren Søndergaard, siger SF's Emilie Turunen.

Ikke noget at stille op

Daværende landbrugskommissær, Mariann Fischer Boel, annoncerede i efteråret, at hendes budget var udtømt og sammenlignede sig selv med en fugl, der blev plukket levende.

Det gjorde hun i forbindelse med, at et overvældende flertal af EU's landbrugsministre besluttede, at nu skulle der oprettes en fond på 280 millioner euro til trængte mælkebønder.

Men der var ikke noget at stille op, og da et flertal i parlamentet er af samme holdning som ministrene, er det derfor heller ikke hér, at foden bliver sat ned.

- Vi har i valgkampen sagt, at vi vil flytte penge fra landbruget over i forskning og udvikling, og det vil jeg stadig kæmpe for, men der er ingen tvivl om, at det bliver en lang og sej kamp, siger Bendt Bendtsen.

Han håber, at Danmark kan påvirke tingene, når vi overtager det roterende formandskab igen i 2012.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Hvorfor strejker vi ikke over Rigspolitiets talentløse ledelseskultur?

Anna Thygesen
Hvorfor finder vi os i så dårlig ledelse, når det gælder vores egne skattekroner? Vi lader os nøje med hamrende dyre undersøgelser og rapporter, hver gang det går galt, som bare konkluderer, at ingen har ansvaret.

Blog: Medier og nødhjælpsorganisationer fastholder Afrika i offerrollen

Naser Khader
Vi bliver bombarderet med billeder af udhungrede børn og udpint jord, og det får os til at gribe dybt i pungen af medlidenhed. Men er det ikke i virkeligheden et forvrænget billede af Afrika, vi reagerer på?
Annonce
Roadtrip til den amerikanske nations rødder
Virginias flade flodlandskaber, tobaksplantager, historiske byer og store kirkegårde er ramme for både fortællingen om nationen Amerikas grundlæggelse, slaveriet, borgerkrigen og om nutidens USA. 
Se flere
Bolig
Lad dig forføre: Smuk pavilion uden vægge
I en lund i Texas ligger La Grange Pavillion, der med sit unikke udseende formår at forføre dig ind i skovens dybe, stille ro. Kom med indenfor. 
Se flere
Knas med lyden? Hold styr på høretelefonerne
Ørepropperne i høretelefonen er ikke renere, end ens ører er. Og det er faktisk et overraskende stort problem for holdbarheden. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her