Annonce
Politik

Per Ørum bryder VKO-flertallet

Formand for Holstebrokredsen, John Sørensen, fortalte onsdag Per Ørum Jørgensen, at et flertal i bestyrelsen ønskede at finde en ny folketingskandidat.

Per Ørum Jørgensen. Foto: Polfoto

Selvom den nyslåede løsgænger Per Ørum Jørgensen historisk bryder regeringens faste flertal med Dansk Folkeparti, så kan statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i første omgang sove roligt.

Den vestjyske politiker understreger nemlig, at han fortsat støtter regeringen og regner sig som en del af dens parlamentariske grundlag. Og i den lige nu tilspidsede situationen om regeringens genopretningspakke kan regeringen regne med hans opbakning.

- Jeg vil ikke ind og være ny forhandlingspartner i den her fase. Det her kommer meget tæt på sommerferien, og jeg synes, det er vigtigt for statsministeren og regeringen, at man kan regne med at have 90 mandater sammen med Dansk Folkeparti, siger han og fortsætter:

- Regeringen kan trygt regne med, at jeg støtter, hvad aftale de nu end kommer frem til i forhold til den genopretningsplan.

Per Ørum Jørgensen vil i de kommende uger sondere terrænet i forhold til et eventuelt nyt parti. Han lægger i den forbindelse vægt på økonomiske reformer og skattelettelser.

Og så er han modstander af, at det vestjyske supersygehus skal ligge i Gødstrup, som regeringen ønsker. Han ser dog ikke umiddelbart for sig, at han kan skabe flertal for at flytte det.

Det er efter offentliggørelsen af hans udtræden af partiet kommet frem, at hans opstillingskreds i Vestjylland havde stillet ham stolen for døren, før han selv valgte at trække sig.

Hvis Per Ørum Jørgensen var blevet, så var han blevet frataget chancen for at stille op til næste folketingsvalg, oplyser kredsformand John Sørensen.

- Flertallet i bestyrelsen mener ikke, at Per er vores mand fremadrettet. Jeg havde en god lang snak med Per i dag, og der var vi inde på det, siger han.

LÆS OGSÅ: Per Ørum Jørgensen forlader De Konservative

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Popkulturen har kidnappet dansk radio

Mikael Jalving
Der er knap nok nogen offentlighed tilbage for musik, der ikke er pop, og det piner mig mere end udsigten til, at Danmark snart får en rød regering.

Blog: Skaber Dansk Folkeparti parallelsamfund?

Birthe Rønn Hornbech
Dansk Folkeparti vil smide et udenlandsk barn ud af skolen. Hvordan bliver det så integreret?

Blog: Hvis du har ondt i sindet, så skrig det ud over byens tage, min ven

Majbritt Maria Nielsen
Præcis som når man går til læge, hvis bulen i panden ikke forsvinder, går man altså til psykolog, hvis man er begyndt at overleve i stedet for at leve.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her