Thorning: Jeg har ikke givet garanti

S-formand Helle Thorning-Schmidt afviser, at hun har givet en garanti, der sikrer efterlønnen.

Artiklens øverste billede

Helle Thorning-Schmidt, afviser, at hun skulle have givet en garanti for, at der ikke bliver pillet ved efterlønnen.

- Jeg har jo aldrig givet en garanti. Jeg har bare sagt meget, meget tydeligt, at vi ikke ønsker at ændre efterlønnen, siger Helle Thorning-Schmidt til TV2 News.

En bunden opgave

Meldingen kommer efter, at Socialdemokraternes formand tirsdag udtalte, at hvis ikke fagbevægelsen vil være med til at lave reformer, der hjælper statskassen med 15 milliarder kroner om året, så kan det betyde afskaffelse af efterløn.

Men Helle Thorning-Schmidt har i hvert fald været meget tæt på at udstede en garanti for efterlønnen. Den 29. august 2008 udtalte hun for eksempel til Børsen:

"Der kan ikke blive tale om at pille ved efterlønnen. Og jeg kan ikke acceptere, at vi skaber denne her usikkerhed for borgerne om efterlønnen. Vi har for to år siden i velfærdsforliget sagt til borgerne: Nu er det dét her, der gælder. Så kan vi ikke komme bagefter og sige, at det mente vi ikke alligevel. Det kommer ikke til at ske."

"Efterlønnen er kommet for at blive"

Den 10. januar 2010 foreslog den konservative leder, Lene Espersen, at hæve efterlønsalderen hurtigere, end det var aftalt i velfærdsforliget. Forslaget fik følgende kommentar fra Helle Thorning-Schmidt:

- Efterlønnen er kommet for at blive.

Den 26. marts i år deltog Helle Thorning-Schmidt i Debatten på DR2. Her blev hun direkte spurgt, om mennesker, der er født efter 1965, kan forvente af få efterløn.

- Ja, det kan de. Hvis de melder sig til, lød svaret.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, har også på markant vis udtrykt sin modstand mod at ændre på efterlønnen.

- Det vil være over mit lig. Jeg gør det ikke. Jeg stemmer ikke for det, sagde Sass Larsen tidligere på året til Berlingske Tidende.

DELTAG I DEBATTEN: Kan Thornings trusler nytte noget?

LÆS OGSÅ: Engell: Thorning vil lukke kritik af plan

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen