Radikal solomelding overgår Sohns forstand

Hos Socialdemokraterne og SF undrer man sig over, at De Radikale - efter oprindeligt at have taget godt imod S-SF-planen Fair Løsning - nu sår tvivl om fagbevægelsens vilje til at nå i mål og dermed planens troværdighed.

Artiklens øverste billede

- Det overgår min forstand. Jeg kan ikke give svaret på det. Man kan ikke få et mere klokkeklart tilsagn fra de faglige organisationer, end at de har nikket til at finde de 15 milliarder kroner, siger SFs gruppeformand, Ole Sohn, og fortsætter:

- Og så skal vi vise arbejdsmarkedets parter den respekt - og det skal De Radikale også - at når man går ind på noget, som også berører overenskomsterne, så er det mest respektfuldt at lade det være i trepartsforhandlinger.

Fair Løsning lægger op til at styrke samfundsøkonomien med 15 milliarder kroner ved, at danskerne arbejder en time mere om ugen. Men De Radikale vil have mere håndfaste svar på, hvordan målet nås.

Og det er ikke første gang, at De Radikale markerer sig skarpt i oppositionen. Senest har de afvist at forlænge dagpengeperioden igen, hvis magten skulle skifte efter et valg. Tidligere har også udlændinge- og skattepolitikken givet gnister.

Ole Sohn siger, at han anerkender De Radikales ret til at profilere sig selvstændigt.

- Men vi kan registrere, at vælgervandringen over imod oppositionen er vokset i takt med, at vi viser, at der er mere, der samler, end der skiller. Så min opfordring er, at man lige lader sig lede lidt af virkeligheden, siger han.

Socialdemokraternes gruppeformand, Carsten Hansen, vurderer, at De Radikale skaber kant til S og SF ud fra et behov for at profilere sig.

- De Radikale er et borgerligt parti, der vil pege på Helle Thorning-Schmidt som statsminister, men som har andre løsninger. Det er ikke ukendt. Vi tager det oppe fra og ned. De Radikale har et stort behov for at profilere sig selvstændigt, siger han med henvisning til meningsmålinger, hvor S og SF står stærkt.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen