Annonce
Politik

Pia Kjærsgaard: 3F-formand er en pamper

Dansk Folkeparti går nu til modangreb på landets største fagforening 3F, som anklager regeringens støtteparti for løftebrud, fordi det lægger stemmer til halveringen af dagpengeperioden.

Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, kalder kritikken for "fuldstændig uanstændig" over for fagforeningens medlemmer, og specielt de 10 procent som stemmer på hendes eget parti.

- Hvad i alverden bilder I jer ind? En fagforening er til for medlemmernes skyld og ikke sin egen skyld, siger Pia Kjærsgaard og fortsætter:

- Jeg tror, at årsagen til, at 3F er blevet rasende, skyldes, at der nu ligges et loft over fagforeningskontingent på maksimalt 3000 kroner. Det går ud over 3F, fordi de er en af de allerdyreste fagforeninger.

DF's formand opfordrer 3F's formand Poul Erik Skov Christensen til selv at går foran med et godt eksempel og gå ned i løn.

- Poul Erik Skov Christensen har en millionærgage og er en af de meget højtlønnede fagforeningspampere - og han kunne jo begynde med at foreslå at sætte sig selv ned i løn, siger Pia Kjærsgaard.

Løfte fra januar

3F's anklage skyldes, at Dansk Folkeparti så sent som i januar i år lovede, at partiet "under ingen omstændigheder" ville være med til reformer, der skar i efterlønnen eller sænkede dagpengeperioden.

Alligevel sagde Dansk Folkeparti natten til tirsdag, bag nedrullede gardiner i Finansministeriet, ja til VK-regeringens såkaldte genopretningsplan der blandt andet finansieres af dagpengeforringelsen.

Pia Kjærsgaard fastholder, at det var det rigtige at gøre.

- De har bare ikke forstået, at det her er en helt, helt anden situation, som betyder, at man er nødt til at spare, og det er langt mere skånsomt at sætte dagpengeperioden ned fra fire til to år, end det er at fastfryse overførselsindkomsterne, siger Dansk Folkepartis formand.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Hvorfor strejker vi ikke over Rigspolitiets talentløse ledelseskultur?

Anna Thygesen
Hvorfor finder vi os i så dårlig ledelse, når det gælder vores egne skattekroner? Vi lader os nøje med hamrende dyre undersøgelser og rapporter, hver gang det går galt, som bare konkluderer, at ingen har ansvaret.

Blog: Medier og nødhjælpsorganisationer fastholder Afrika i offerrollen

Naser Khader
Vi bliver bombarderet med billeder af udhungrede børn og udpint jord, og det får os til at gribe dybt i pungen af medlidenhed. Men er det ikke i virkeligheden et forvrænget billede af Afrika, vi reagerer på?
Annonce
Roadtrip til den amerikanske nations rødder
Virginias flade flodlandskaber, tobaksplantager, historiske byer og store kirkegårde er ramme for både fortællingen om nationen Amerikas grundlæggelse, slaveriet, borgerkrigen og om nutidens USA. 
Se flere
Bolig
Lad dig forføre: Smuk pavilion uden vægge
I en lund i Texas ligger La Grange Pavillion, der med sit unikke udseende formår at forføre dig ind i skovens dybe, stille ro. Kom med indenfor. 
Se flere
Knas med lyden? Hold styr på høretelefonerne
Ørepropperne i høretelefonen er ikke renere, end ens ører er. Og det er faktisk et overraskende stort problem for holdbarheden. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her