Annonce
Politik

3F til Pia Kjærsgaard.: Du er en tyv!

Danmarks største fagforening 3F anklager Dansk Folkeparti for løftebrud, fordi regeringens støtteparti lægger stemmer til halveringen af dagpengeperioden.

I en række annoncer i de landsdækkende dagblade præsenterer 3F i denne uge Dansk Folkepartis triumvirat Pia Kjærsgaard, Kristian Thulesen Dahl og Peter Skaarup med sorte tyvemasker under overskriften: "Som tyve om natten".

Anklagen skyldes, at Dansk Folkeparti så sent som i januar i år lovede, at partiet "under ingen omstændigheder" ville være med til reformer, der skar i efterlønnen eller sænkede dagpengeperioden.

Alligevel sagde Dansk Folkeparti natten til tirsdag, bag nedrullede gardiner i Finansministeriet, ja til VK-regeringens såkaldte genopretningsplan der blandt andet finansieres af dagpengeforringelsen.

- Vi har indrykke de annoncer, fordi Dansk Folkeparti ved gentagne lejligheder har lovet ikke at lægge stemmer til forringelser af dagpengene. Det løfte har de fraveget. Og det synes vi, at befolkningen skal have at vide, siger Jane Korczak, næstformand i 3F.

Ike lagt på is

Tidligere på ugen beskyldte Pia Kjærsgaard fagbevægelsen for at være i lommen på Socialdemokraterne og SF. Hun sammenlignede endda sammenlignede forholdet med den tidligere østblok.

Jane Korczak afviser imidlertid, at Dansk Folkeparti nu er lagt på is. Hver 10. medlem af 3F stemmer på Pia Kjærsgaard og DF.

- Vi har jo ikke bundet os til bestemte partier. Vi har før talt - og endda samarbejdet - med Dansk Folkeparti, og sådan er realiteterne i dagens Danmark. Men det her kan vi bare ikke acceptere, siger næstformanden.

På mandag indleder 3F samtidig en landsdækkende aktion, hvor fagbevægelsens medlemmer går på gader og stræder for at udlevere materiale om aftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Hvorfor strejker vi ikke over Rigspolitiets talentløse ledelseskultur?

Anna Thygesen
Hvorfor finder vi os i så dårlig ledelse, når det gælder vores egne skattekroner? Vi lader os nøje med hamrende dyre undersøgelser og rapporter, hver gang det går galt, som bare konkluderer, at ingen har ansvaret.

Blog: Medier og nødhjælpsorganisationer fastholder Afrika i offerrollen

Naser Khader
Vi bliver bombarderet med billeder af udhungrede børn og udpint jord, og det får os til at gribe dybt i pungen af medlidenhed. Men er det ikke i virkeligheden et forvrænget billede af Afrika, vi reagerer på?
Annonce
Roadtrip til den amerikanske nations rødder
Virginias flade flodlandskaber, tobaksplantager, historiske byer og store kirkegårde er ramme for både fortællingen om nationen Amerikas grundlæggelse, slaveriet, borgerkrigen og om nutidens USA. 
Se flere
Bolig
Lad dig forføre: Smuk pavilion uden vægge
I en lund i Texas ligger La Grange Pavillion, der med sit unikke udseende formår at forføre dig ind i skovens dybe, stille ro. Kom med indenfor. 
Se flere
Knas med lyden? Hold styr på høretelefonerne
Ørepropperne i høretelefonen er ikke renere, end ens ører er. Og det er faktisk et overraskende stort problem for holdbarheden. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her