Annonce
Politik

SF: Ministre må ikke, lokalpolitikere må godt

Ifølge SF's Astrid Krag er det acceptabelt, at lokalpolitikere bruger skattekroner på medietræning.

Sundhedsminister Astrid Krag (SF). Arkivfoto: Mik Eskestad

Da det for nylig kom frem, at miljøminister og minister for nordisk samarbejde Karen Ellemann (V) har brugt 40.000 skattekroner (plus moms) på medietræning, var næstformand for SF’s folketingsgruppe, Astrid Krag, meget kritisk over, at træningen ikke blev betalt af ministerens parti.

”Det her er et eksempel på forkert brug af skatteborgernes penge, og det vil man ikke se under en ny regering,” sagde hun lørdag.

Tirsdag kom det så frem, at SF-borgmester i København, Ninna Thomsen, har været gennem medietræning for 29.000 kroner (plus moms), ligeledes betalt af skatteyderne. Men de to sager kan slet ikke sammenlignes, mener Astrid Krag.

Lokalpolitikere må godt

”Der er en væsentlig forskel på en minister med et kæmpe apparat i ryggen og politikere på det lokalpolitiske niveau. Der er jo mere eller mindre tale om fritidspolitikere, som skal få det politiske arbejde til at hænge sammen med en travl hverdag med arbejdsliv og familie ved siden af. Jeg kan godt forstå, at man rundt omkring vælger at give nogle tilbud om medietræning,” siger Astrid Krag til jp.dk.

Samtidig forklarer hun, hvorfor det er en hel anden sag, når en minister får medietræning af samme slags.

”En minister som Karen Ellemann har et stort ministerium i ryggen, har sin egen særlig rådgiver og sin egen presseafdeling. Og alt det er betalt af skatteyderne, men alligevel går hun ud og betaler sig til meget dyr ekstern medietræning,” siger Astrid Krag.

Det skal være rimeligt

Hun slår dog også fast, at alle politikere - også lokalpolitikerne - skal være forsigtige og rimelige i sin omgang med skatteborgenes penge.

”Der skal altid være rimelighed i det, når det handler om skatteydernes penge. I alle de tilfælde, hvor politikerne beskæftiger sig med at bruge borgernes penge, skal de kunne stå ved det,” siger Astrid Krag, der mener, at sagen om Ninna Thomsens medietræning må behandles lokalt.

”Man må i København diskutere, om den beløbstørrelse, man bruger, er i orden. Men jeg forstår godt, at man som lokalpolitiker har andre behov end en minister, der også har en høj placering i sit parti og kan trække på både partiets pressetjeneste og sit eget presseapparat.”

Læs også: SF-borgmester på skattebetalt tv-træning

Læs også: 40.000 skattekroner for én dags tv-træning

Læs også: Fakta om politikeres medietræning

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Hvorfor strejker vi ikke over Rigspolitiets talentløse ledelseskultur?

Anna Thygesen
Hvorfor finder vi os i så dårlig ledelse, når det gælder vores egne skattekroner? Vi lader os nøje med hamrende dyre undersøgelser og rapporter, hver gang det går galt, som bare konkluderer, at ingen har ansvaret.

Blog: Medier og nødhjælpsorganisationer fastholder Afrika i offerrollen

Naser Khader
Vi bliver bombarderet med billeder af udhungrede børn og udpint jord, og det får os til at gribe dybt i pungen af medlidenhed. Men er det ikke i virkeligheden et forvrænget billede af Afrika, vi reagerer på?
Annonce
Roadtrip til den amerikanske nations rødder
Virginias flade flodlandskaber, tobaksplantager, historiske byer og store kirkegårde er ramme for både fortællingen om nationen Amerikas grundlæggelse, slaveriet, borgerkrigen og om nutidens USA. 
Se flere
Bolig
Lad dig forføre: Smuk pavilion uden vægge
I en lund i Texas ligger La Grange Pavillion, der med sit unikke udseende formår at forføre dig ind i skovens dybe, stille ro. Kom med indenfor. 
Se flere
Knas med lyden? Hold styr på høretelefonerne
Ørepropperne i høretelefonen er ikke renere, end ens ører er. Og det er faktisk et overraskende stort problem for holdbarheden. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her