Søvndal: Uhørt arrogance fra V-minister

Skatteministeren står til store smæk for sin arrogance, siger SF-formand Villy Søvndal.

Artiklens øverste billede

Skatteminister Troels Lund Poulsen (V) mener, det var en dårlig idé, at Novozymes' topchef, Steen Risgaard, talte på landsmødet i Socialistisk Folkeparti.

Nu får ministeren svar på tiltale af SF's formand, Villy Søvndal.

- Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle opleve noget, jeg vil beskrive som fuldstændigt uhørt: At en regering, der ellers gør et stort nummer ud af støtte ytringsfrihed og det frie ord, går ud og advarer ledere i erhvervslivet mod at optræde i SF-sammenhæng, siger Søvndal til Ritzau.

"Topmål af arrogance"

Han ser Troels Lund Poulsens udtalelser til Morgenavisen Jyllands-Posten som "et nyt topmål af arrogance" og udtryk for, at regeringen må føle sig meget trængt.

- Jeg mener virkelig, at han må stå til en ordentlig omgang smæk i den offentlige debat, lyder det.

Villy Søvndal gør opmærksom på, at han og hans parti i den seneste tid har besøgt Novozymes, Vestas, Danfoss og andre store virksomheder.

- I torsdags talte jeg på en konference i Dansk Industri. Her fik jeg bekræftet mit indtryk af, at store dele af erhvervslivet har det meget svært med regeringen som samtalepartner på grund af dens manglende ambitioner, når vi taler vækst og grøn vækst.

- Den slags burde virkelig mane til selvransagelse og eftertanke hos regeringen. Hvis det sker, vil det i hvert fald være mere konstruktivt end at udstikke retningslinjer for, hvem der må tale med hvem i et demokratisk samfund, siger SF's formand.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen