Annonce
Politik

Ny Ellemann har kurs mod Folketinget

Jakob Ellemann-Jensen går i sin fars, farfars og søsters fodspor.

Jakob Ellemann-Jensen er flasket op med politik. Her er han med sin far, Uffe Ellemann-Jensen, og mor, Alice Vestergaard, til Venstres landsmøde for snart 21 år siden i 1989. Arkivfoto: Jens Dige/Polfoto

Hans far, Uffe Ellemann-Jensen, var udenrigsminister og leder af Venstre, hans søster Karen Ellemann er miljøminister, og hans farfar, Jens Peter Jensen, sad i Folketinget i over 20 år.

Nu vil Jakob Ellemann-Jensen også være med i politik. Om tre uger ventes han at blive opstillet som Venstres folketingskandidat i Odense Øst-kredsen - hans farfars gamle valgkreds.

Den 36-årige cand.merc.jur. arbejder som koncernjurist i GN Store Nord, er gift og har to børn på seks og otte år. Selv om politik har været en oplagt levevej for ham, har netop hensynet til familien i mange år afholdt ham fra at gå ind i politik, fortæller han til Fyens Stiftstidende.

Skræmt i mange år

"Jeg har da været skræmt væk i mange år. Jeg har oplevet politik fra familiens side, og det har jeg egentlig gerne villet skåne min egen familie for," fortæller Jakob Ellemann-Jensen, som imidlertid nu erklærer sig helt klar.

"Jeg ville gerne have en ballast, som var andet end at være et navn. Have mere at byde ind med, og det synes jeg, at jeg har nu," siger han.

Udover jobbet i GN Store Nord og tidligere i IBM har han bl.a. erfaringer fra en periode som udsendt soldat i Bosnien.

Var medlem hos Ny Alliance

Jakob Ellemann-Jensen vil måske blive revet i næsen, at han for tre år siden valgte at melde sig ind i Ny Alliance (nu Liberal Alliance), fordi han var tiltrukket af det nye partis liberale kurs og udlændingepolitik.

Til Fyens Stiftstidende fortæller han om sin fars reaktion på indmeldelsen:

"Han sagde ikke noget. Han kiggede bare på mig med samme blik, som da jeg kom hjem fra en interrailtur med ørering."

Glad for Løkkes kurs

Nu er han imidlertid tilbage i Venstre, og han erklærer sig meget enig med Lars Løkke Rasmussens visioner. Dog er han - som flere Venstre-borgmestre - uenig i, at der ikke er behov for indgreb i efterlønnen, fortæller han til avisen.

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Har du nogensinde hørt om den 5.500 kvm store atombunker i Rold Skov?

Casper Hedegaard
Et stenkast fra den gamle hovedvej mellem Aarhus og Aalborg ligger atombunkeranlægget REGAN-Vest. Hemmeligholdt for danskerne i 44 år, og gemt væk 60 meter under jorden i periferien af Rold Skov. I forrige uge havde jeg inviteret Martin Lidegaard med ud og besøge anlægget, og den oplevelse vil jeg gerne dele med jer.

Blog: Arctic Circle - Kina gør krav på arktis

Nauja Lynge
Som sædvanlig glimter fraværet af kritiske røster ved Arctic Circle-konference.

Blog: Har EU været tæt på at sejre sig ihjel?

Casper Hedegaard
Meningsmålinger viser, at tilslutningen til EU er den største i mange år. For få år siden var situationen en helt anden, hvor opbakningen vaklede, og tilliden til det europæiske fællesskab kunne ligge på et lille sted. Har vi i virkeligheden stået i EU’s midtlivskrise, hvor de trygge og forudsigelige rammer gjorde projektet for usynligt og folkefjernt?
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her