Ny Ellemann har kurs mod Folketinget

Jakob Ellemann-Jensen går i sin fars, farfars og søsters fodspor.

Artiklens øverste billede

Hans far, Uffe Ellemann-Jensen, var udenrigsminister og leder af Venstre, hans søster Karen Ellemann er miljøminister, og hans farfar, Jens Peter Jensen, sad i Folketinget i over 20 år.

Nu vil Jakob Ellemann-Jensen også være med i politik. Om tre uger ventes han at blive opstillet som Venstres folketingskandidat i Odense Øst-kredsen - hans farfars gamle valgkreds.

Den 36-årige cand.merc.jur. arbejder som koncernjurist i GN Store Nord, er gift og har to børn på seks og otte år. Selv om politik har været en oplagt levevej for ham, har netop hensynet til familien i mange år afholdt ham fra at gå ind i politik, fortæller han til Fyens Stiftstidende.

Skræmt i mange år

"Jeg har da været skræmt væk i mange år. Jeg har oplevet politik fra familiens side, og det har jeg egentlig gerne villet skåne min egen familie for," fortæller Jakob Ellemann-Jensen, som imidlertid nu erklærer sig helt klar.

"Jeg ville gerne have en ballast, som var andet end at være et navn. Have mere at byde ind med, og det synes jeg, at jeg har nu," siger han.

Udover jobbet i GN Store Nord og tidligere i IBM har han bl.a. erfaringer fra en periode som udsendt soldat i Bosnien.

Var medlem hos Ny Alliance

Jakob Ellemann-Jensen vil måske blive revet i næsen, at han for tre år siden valgte at melde sig ind i Ny Alliance (nu Liberal Alliance), fordi han var tiltrukket af det nye partis liberale kurs og udlændingepolitik.

Til Fyens Stiftstidende fortæller han om sin fars reaktion på indmeldelsen:

"Han sagde ikke noget. Han kiggede bare på mig med samme blik, som da jeg kom hjem fra en interrailtur med ørering."

Glad for Løkkes kurs

Nu er han imidlertid tilbage i Venstre, og han erklærer sig meget enig med Lars Løkke Rasmussens visioner. Dog er han - som flere Venstre-borgmestre - uenig i, at der ikke er behov for indgreb i efterlønnen, fortæller han til avisen.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen