Annonce
Politik

Opgør hos K om muslimer

Syv fremtrædende medlemmer af det konservative bagland udfordrer partiformand Lene Espersen.

Foto: Colourbox

Den konservative formand Lene Espersens forsøg på at skabe ro i Det Konservative Folkeparti efter burka-debatten er mislykkedes.

En gruppe bestående af syv fremtrædende medlemmer af det konservative bagland udfordrer Lene Espersen i integrationsspørgsmålet.

»Vi er et uformelt netværk af folk, som synes, at vi ikke længere skal konkurrere med Dansk Folkeparti om at rakke mest ned på muslimer,« siger Peter Norsk, der er medlem af den konservative hovedbestyrelse.

Kæmper mod forslag

Netværket kæmper bl.a. imod de konservative forslag om et forbud mod bederum på skoler, og at socialt bedrageri skal kunne koste statsborgerskabet.

Efter den ophedede burka-debat hos de konservative sparede Peter Norsk i sidste øjeblik Lene Espersen for et ydmygende kampvalg på partiets landsråd, fordi ledelsen lovede kritikerne en integrationskonference.

Den konference er dog aldrig blevet til noget.

»Jeg er overbevist om, at Lene Espersen ikke lyver over for hovedbestyrelsen. For så kan hun ikke være formand ret meget længere. Derfor håber jeg, at ledelsen vil holde sit løfte om en integrationskonference,« siger Peter Norsk, som støttes af flere folketingskandidater og byrådsmedlemmer.

Utilfredshed i baglandet

»Vi vil gerne udfordre ledelsen på integrationspolitikken. Den har skabt en utilfredshed i baglandet, og vi vil kæmpe for en mere nuanceret integrationspolitik,« siger Annette Birch, der er folketingskandidat i Hvidovre.

Den konservative ledelse afviser kritikken.

»Vores integrationspolitik er fastlagt af folketingsgruppen, og den bliver ikke ændret. Og vi holder selvfølgelig vores løfte om at holde den konference, når der bliver tid,« siger den politiske ordfører, Henriette Kjær.

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Hvorfor strejker vi ikke over Rigspolitiets talentløse ledelseskultur?

Anna Thygesen
Hvorfor finder vi os i så dårlig ledelse, når det gælder vores egne skattekroner? Vi lader os nøje med hamrende dyre undersøgelser og rapporter, hver gang det går galt, som bare konkluderer, at ingen har ansvaret.

Blog: Medier og nødhjælpsorganisationer fastholder Afrika i offerrollen

Naser Khader
Vi bliver bombarderet med billeder af udhungrede børn og udpint jord, og det får os til at gribe dybt i pungen af medlidenhed. Men er det ikke i virkeligheden et forvrænget billede af Afrika, vi reagerer på?
Annonce
Roadtrip til den amerikanske nations rødder
Virginias flade flodlandskaber, tobaksplantager, historiske byer og store kirkegårde er ramme for både fortællingen om nationen Amerikas grundlæggelse, slaveriet, borgerkrigen og om nutidens USA. 
Se flere
Bolig
Lad dig forføre: Smuk pavilion uden vægge
I en lund i Texas ligger La Grange Pavillion, der med sit unikke udseende formår at forføre dig ind i skovens dybe, stille ro. Kom med indenfor. 
Se flere
Knas med lyden? Hold styr på høretelefonerne
Ørepropperne i høretelefonen er ikke renere, end ens ører er. Og det er faktisk et overraskende stort problem for holdbarheden. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her