DF: Kom så med den rokade, Løkke

Regeringsrokaden bør gennemføres snarest muligt, så der hurtigt sættes et nyt ministerhold af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og De Konservatives leder, Lene Espersen.

Artiklens øverste billede
Vi skal have frisk blod i regeringen - og det skal gerne gå hurtigt, siger DF-næstformand Peter Skaarup, som også har konkrete råd til statsminister Lars Løkke Rasmussen. Foto: Nicolai Lorenzen

Rokaden må gerne være stor, og omfatte ministre uden for Folketinget som klima- og energiminister Lykke Friis (V).

Sådan lyder rådet til regeringstoppen fra støttepartiet Dansk Folkepartis næstformand, Peter Skaarup.

- Mit råd er, at der sker noget snart, så der kommer frisk blod ind i regeringen. Der er brug for at se på tingene med friske øjne. Det kan en regeringsrokade sikre, siger Peter Skaarup.

DF kræver Per Stig-afløser

FN's klimatopmøde har slugt meget energi fra Lars Løkke rasmussen, mener DF. Derfor er der behov for en "forholdsvis stor" rokade, så regeringen kommer i offensiven.

Dansk Folkeparti vil gerne have Lene Espersen (K) til at afløse Per Stig Møller (K) som ny udenrigsminister.

- Det vil hun sikkert være vældig god til. Men vi overlader det til statsministeren, hvem der skal besætte de forskellige ministerposter, siger Skaarup.

Gerne navne udefra

Dansk Folkeparti ser også gerne, at regeringen henter nye ministre uden for Venstres og De Konservatives folketingsgrupper. Præcis som det skete, da Lykke Friis afløste Connie Hedegaard som klima- og energiminister.

- Det kunne være udmærket, at man også kiggede uden for Folketinget og fik nogle nye ansigter ind udefra. Det var positivt med Lykke Friis, siger Peter Skaarup.

Derimod ønsker Dansk Folkeparti ikke, at regeringen skaber flere ministerier i rokaden.

- Vi ønsker ikke en form for knopskydning med flere ministre og større udgifter for borgerne, siger Peter Skaarup.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen