Politik

Personlig triumf for Esbjergs førstemand

Trods tab af to mandater kan Johnny Søtrup sætte sig i borgmesterstolen i Esbjerg og begynde sin femte periode.

Johnny Søtrup (V). Arkivfoto

Venstremanden, der i 1994 skabte sensation ved at bryde det socialdemokratiske bystyre i en årrække, slog sin socialdemokratiske udfordrer John Snedker. Dermed opnåede den blå blok 16 mandater, mens den røde fik 15. SF indkasserede et kanonvalg og udvidede byrådsgruppen fra tre til fem medlemmer.

Johnny Søtrup var kraftigt undertippet, da han kom ind i kommunalpolitik og sikrede sig borgmesterposten i den gamle arbejderby med bl.a. den legendariske Henning Rasmussen, senere formand for Folketinget, som en initiativrig socialdemokratisk borgmester.

Gennem årene har Johnny Søtrup stadfæstet sin position og sin evne til at bringe kultur og arbejdspladser til den vestjyske havneby. Genvalget af ham er en personlig triumf.

null
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her