Politik

DF-politiker misbruger offentlige midler

Københavns Kommune undersøger DF-politikeren Finn Rudaizky for at misbruge offentlige midler til sin valgkampagne. Men det er ikke det eneste problem.

Finn Rudaizky (DF) har sendt valgmateriale ud på københavnernes regning. Arkivfoto

Det skriver politiken.dk.

Finn Rudaizky, som selv er jøde, har sendt et ukendt antal kuverter med valgmateriale målrettet det jødiske miljø i København.

Men selv om formålet klart er privat, er brevene frankeret på kommunens frankeringsmaskine, ligesom kuverterne er fra Københavns Kommunes Økonomiforvaltning.

Det er ulovligt

Medlemmer af borgerrepræsentationen må gerne sende post via kommunen, men der er særlige kuverter til formålet, og det må ikke være valgmateriale.

"Det skal handle om et kommunalt formål, og rammerne er vide. Men siger man "stem på mig", så er det valgpropaganda. Der er jeg ikke i tvivl; det er ulovligt," siger sekretariatschef ved Borgerrepræsentationens sekretariat Flemming Dubgaard til politiken.dk.

Sekretariatschefen vil fredag indkalde Dansk Folkepartis gruppeformand til en samtale om misbruget.

Erkender misbrug

Finn Rudaizky bekræfter over politiken.dk, at han har sendt maksimalt 50 breve med valgmateriale ud på skatteborgernes regning.

Men han tilføjer, at omkring 15 af dem også indeholdt bekræftelser på, at de pågældende kunne deltage i en rundvisning på rådhuset.

"Det er sendt til mennesker, jeg kender, som jeg har udvalgt tilfældigt efter hukommelsen. Det kan godt være, at det er lige på grænsen at sende valgmateriale ud," siger Rudaizky til politiken.dk.

Rudaizky: Støt WIZO

Foruden at være sendt i økonomiforvaltningens kuverter er der også andre problemer med det omtalte valgmateriale.

For materialet opfordrer ikke blot vælgerne til at stemme på Rudaizky, det opfordrer dem også til at støtte organisationen Womens International Zionist Organisation (WIZO).

WIZO Danmark støtter jødiske organisationer i Danmark samt svage kvinder og børn i Israel.

WIZO er kritisk

"Vi vil ikke sættes i forbindelse med valgkampagner, for vi er en politisk uafhængig organisation. Jeg håber ikke, vi ser den slags igen," siger formand Dorrit Raiter til politiken.dk.

"Jeg forstår, at folk føler sig stødt, fordi materialet giver indtryk af, at WIZO støtter den pågældende politikers kandidatur og hans parti," fortsætter hun.

Rudaizky erkender over for politiken.dk. at WIZO ikke har godkendt hans valgmateriale.

null
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her