Tunge erhvervsfolk støtter asylbørn

Tidligere Grundfos-chef bevæger sig ud i det politiske landskab med økonomisk støtte til organisationen "Asylbørn ud nu", som har et meget politisk budskab.

Organisationen "Asylbørn ud nu" arbejder for at få de 122 asylbørn, der i øjeblikket lever en nedbrydende tilværelse på landets asylcentre, ud, så de kan leve et normalt liv med deres forældre.

Det formål har Poul Due Jensens Fond, der er hovedejer af industrigiganten Grundfos, nu valgt at støtte med 100.000 kr.

Den tidligere Grundfos-topchef Niels Due Jensen, søn af Grundfos-grundlæggeren Poul Due Jensen og næstformand for fonden, forklarer, at behandlingen af børnene gør ham harm.

"Jeg synes, at behandlingen af asylbørnene er udtryk for en frygtelig form for kynisme," siger han.

Politisk emne

Landets asylcentre har altid været genstand for politiske slåskampe, og dermed bevæger fonden sig ind i et politisk minefelt.

Det afskrækker imidlertid ikke Niels Due Jensen, der endda kommer med en opfordring til politikerne.

"Det er et trist syn at se det politiske etablissement i Danmark lægge sig fladt ned for de mest menneskefjendske synspunkter. Jeg savner i højere grad, at partier, der historisk har haft de svages kår på sin samvittighed snart, træder i karakter og siger fra," siger han.

Finder genklang

Finansmanden Asger Aamund bifalder Niels Due Jensens beslutning om at støtte asylbørnene.

"Det er fint, at erhvervslivet støtter humanitære forhold, og jeg synes også, at asylbørnene skal have bedre forhold. De har jo ingen skyld i deres situation og er de egentlige ofre," siger han.

Elin Schmidt, der er direktør for Rockwool-fonden, ønsker ikke at tage stilling til den konkrete sag, men synes, at det er en god idé, at erhvervslivet støtter humanitære forhold.

"Asylbørn ud nu" skal være velkommen til at søge om støtte hos os," siger hun.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen