Per Clausen: Vi har tabt til DF

I hårdtslående vendinger har regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, præsenteret sin udlændingepolitik - og såvel regeringen som en god portion af de danske vælgere har bidt på mange af udmeldingerne de seneste år. En sejr for støttepartiet, mener Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen.

Artiklens øverste billede

Tilbage står venstrefløjen og modstanderne fra Enhedslisten med en bitter smag i munden. Partiet har tabt udlændingekampen, konkluderer han.

- Jeg tror sådan set, at Dansk Folkeparti har vundet en kamp om at fremstå som dem, der kæmper for de almindelige danskeres interesser. Og det lykkedes for dem at opstille det sådan, at almindelige danskeres interesser er meget i modsætning til og i modstrid med grupper af anden etnisk herkomst, siger han.

For vage angreb

Venstrefløjen har modsat ikke været gode nok til at fokusere og være klar omkring sin egen politik. Og angrebene mod modstanderen har været for vage.

- Vi har ikke fokuseret nok på vores kritik af Dansk Folkeparti, fordi de sammen med regeringen på det økonomiske område og det sociale område fører en politik, der rammer alle de økonomisk dårligt stillede danskere. Og det fik vi ikke fokus på, fordi det er blevet en diskussion, der udelukkende handler om, at Dansk Folkeparti vil danskheden, og vi vil noget andet. Så i al almindelighed har vi ikke været præcise og gode nok til at formulere en politik for mere lighed og bedre økonomi for de økonomisk dårligt stillede danskere, uanset om de så er oprindelige danskere eller noget andet, siger han.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen