Radikale glad for mådehold fra S

Økonomisk ansvarlighed er vejen frem i en krisetid, hvor der ikke er råd til nye dyre løfter til vælgerne. Partierne må prioritere i den økonomiske politik.

Det siger De Radikales næstformand, Morten Østergaard, til løfter om en smal vej samt skattestigninger fra Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt.

- Det lover godt i et fremtidigt regeringssamarbejde. VK-regeringens økonomiske politik efterlader et gigantisk hul i finansieringen af vores velfærdssamfund i 2015 på i øjeblikket ti milliarder. Der er behov for at sætte tæring efter næring, siger Morten Østergaard.

Betaler nok

Derimod mener De Radikale, at danskerne betaler nok skat af deres løn. Skatten skal hæves på forurening gennem grønne afgifter. Desuden skal der gennemføres reformer på arbejdsmarkedet, hvor De Radikale vil forkorte dagpengeperioden fra fire til to et halvt år og afskaffe efterlønnen, mener han.

- Vi vil være garanten for, at der føres en ansvarlig og holdbar økonomisk politik i en ny regering, siger Morten Østergaard.

Ansvarlighed

De Radikale har før kritiseret SF for at føre en uansvarlig økonomisk politik. Derfor er Helle Thorning-Schmidts moderate linje velkommen, forklarer han.

- Hun kan godt se, at medmindre man vil lave massive nedskæringer af velfærden, så er man nødt til at kigge på, om den økonomiske politik er holdbar. I forhold til SF lægger Det Radikale Venstre kun stemmer til en politik, der er økonomisk ansvarlig, siger Morten Østergaard.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen