Hornbech: Vi overholder reglerne

Danske udlændingeregler kører fuldstændigt efter bogen i EU.

Artiklens øverste billede

Det fastslår integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) som reaktion på udspillet fra Europakommissionen, der i et sæt retningslinjer klarlægger EU's udlændingeregler.

- Så vidt jeg umiddelbart kan vurdere, ligger de danske regler helt inden for rammerne af kommissionens retningslinjer. Men de skal naturligvis studeres nærmere, forklarer ministeren i en pressemeddelelse.

Birthe Rønn Hornbech vil nu "hurtigst muligt" diskutere retningslinjerne med forligspartierne og samtidigt bede om, at sagen atter tages op på ministerniveau i Bruxelles til september.

Kommissionen fremlagde tidligere i dag sine forsinkede retningslinjer, der fungerer som en slags "læsevejledning" for medlemslandene og EU-borgere og præciserer reglerne for opholdsret og familiesammenføringer ved hjælp af EU-retten.

- Det er med stor tilfredshed, at jeg kan notere mig, at 'den danske model', hvor der stilles krav om reelt og faktisk ophold i EU-værtslandet som grundlag for familiesammenføring, er med i retningslinjerne, siger Birthe Rønn Hornbech, som lader forstå, at retningslinjerne medicinerer en række af de hovedpiner, som sidste sommers omdiskuterede Metock-dom tildelte regeringen og Dansk Folkeparti.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen